lauantai 30. elokuuta 2008

Elävän ravinnon leipä
Leipiin käytin uusiutuvasta juomasta jääneet jyvät (+ uusiutuvaa juomaa), koska eivät mielestäni olleet liian happamia. Maustoin leivän porkkanaraasteella ja soijakastikkeella. Päällä on vielä seesaminsiemeniä. Leivät kuivatin saunassa. Kyllähän noita söi ennen ku selkäänsä otti, mutta voisi seuraavalla kerralla maustaa jotenkin paremmin.

2 kommenttia:

anna kirjoitti...

Olisko sulla ohjetta noihin leipiin? Sulla on kivoja reseptejä täällä!:)

Kaisu kirjoitti...

Nämä taisivat olla ensimmäiset elävän ravinnon leipäset. Alkuperäinen ohje on Elsa Ervamaan kirjasta. En ole kuitenkaan sen jälkeen tehnyt elävän ravinnon leipiä uudistavasta juomasta jääneistä jyvistä, koska en oikein tykännyt lopputuloksesta. Yksi perusohje Elsa Ervamaan kirjassa leipien tekoon on Essene-leivän ohje eli 1 l itäneitä vehnänjyviä tai muita viljoja ja vajaa kaksi desiä hienonnettuja vihanneksia (sipulia, persiljaa,porkkanaa ym.) Kaikki tehosekoittimessa sekaisin ja tarvittaessa lisätään vettä. Sitten vain kuivamaan sopivaan paikkaan.

Ehdottomasti paras resepti on nuo blogissani olevat pellavansiemenkeksit. Ohje on Karen Knowlerin eli http://www.youtube.com/watch?v=-DOWprJi7C8

Lapset tykkäävät aivan mielettömästi. Itse olen nyt raskaana ollessani jättänyt noista pellavansiemenet pois ja käyttänyt tilalla vain itäneitä speltin ja rukiin jyviä.