sunnuntai 31. elokuuta 2008

Tosca-mustaherukkapiirakka





Alkuperäisen reseptin ohjeen nappasin Finfoodin sivuilta. Yritin sitten tuunailla ohjetta hieman omaan makuuni. Yleensä minun tuunailut johtaa katastrofiin, kun en yhtään tiedä mitä pitäisi korvata ja millä ja mitä uskaltaa jättää kokonaan korvaamatta. Noh, tämä oli kuitenkin minusta ja lapsista hyvää. Puoli piirakkaa menikin sitten heti kerralla.

Alkuperäinen ohje ja suluissa mitä itse laitoin

Tosca-mustaherukkapiirakka

Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja (speltti,jytte,kookos)
2 rkl sokeria (1 rkl hedelmäsokeria)
100 g margariinia (50g dellariinia)
1 keltuainen (puoli purkkia omenapilttiä)

Täyte:
5 dl mustaherukoita
5 cl mustaherukkalikööriä (mustikoita)

Tosca:
75 g margariinia (50g kookosöljyä)
130 g pähkinä- tai mantelirouhetta (lisäksi mantelilastuja)
0,75 dl sokeria (2 rkl hedelmäsokeria)
1 rkl vehnäjauhoja (kookosjauhoa)
1 rkl maitoa (en laittanut)

Sekoita pohjataikinan vehnäjauhot ja sokeri keskenään. Nypi jauhojen joukkoon voi ja sekoita lopuksi kananmunan keltuainen. Anna taikinan tasaantua 30 minuuttia kylmässä.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Tue reuna foliopaperilla ja esipaista pohjaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Survo täytteen mustaherukat ja sekoita joukkoon likööri. Sulata toscakuorrutuksen margariini ja sekoita joukkoon muut ainekset. Poista esipaistetun pohjan reunoilta folio, täytä pohja marjatäytteellä ja levitä päälle toscakuorrutus. Paista piirasta 225 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes toscakuorrutus on saanut pintaansa kauniin kullanruskean värin. Tarjoa haaleana jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.




Ei kommentteja: