sunnuntai 31. elokuuta 2008

Tuorepuuro tattarista ja hirssistä+mantelimaito ja marjakiisseli






Ohjeen nappasin täältä


Tuorepuuro


2 dl luomutattaria (kokonaisia tattarijyviä)
1 dl luomuhirssiä (kokonaisia hirssisuurimoita)
luomutaateleita tai -viikunoita
vettä

Tattari ja hirssisuurimot pestään hyvin (useita kertoja). Pese lopuksi kuumalla ja vielä kerran kylmällä vedellä. Pesu- ja huuhteluvedet heitetään pois. Tattaria ja hirssiä liotetaan vedessä 3-10 tuntia. Jos liotukseen käytetään lämmintä vettä, riittää jopa 2 tuntia. Liotusvesi heitetään pois. Liotetut jyvät laitetaan tehosekoittimeen ja lisätään hitaasti vähän vettä. Viimeiseksi lisätään pilkotut ja liotetut kuivahedelmät. Sekoitetaan vielä tehosekoittimella tasaiseksi. Nautitaan esimerkiksi mantelimaidon ja ruusunmarjasoseen sekä marjojen kera. Mantelimaidon asemasta voit käyttää kaupasta saatavaa luomukaurajuomaa, soijavaniljamaitoa, kaura- tai soijakermaa.

Ei kommentteja: