lauantai 25. huhtikuuta 2009

Amaranttipötkö ja CarobkiisseliPötköön paahdoin pannulla amarantinsiemeniä kevyesti. Sulatin kattilassa kookosöljyn, johon lisäsin hunajan. Pienensin vähän rusinoita ja auringonkukansiemeniä ja laitoin kattilaan. Lisäksi vielä seesaminsiemeniä, vaniljaa ja amarantinsiemenet sekaan ja sekaisin. Massasta muotoilin tollaisen tangon, jonka laitoin sitten jääkaappiin kiinteytymään. Siitä sitten leikkelin pieniä palasia evääksi töihin ja lapset söivät aamupalalla mielissään.
Carobkiiselin tein soijamaitoon ja -kermaan. Kattilaan vielä ohrakasta, intiaanisokeria, carobjauhoa. Lopussa vielä vaniljaa. Kyllä oli ihanan paksua ja samettista. Pakkasessa oli banaaneja, joten nekin tehosekoittimessa surautin yhdessä mansikoiden kanssa. Laitoin soseen sitten tuohon kiisselin päälle ihan kokeeksi. Ei nyt mitenkään taivaallinen makuyhditelmä ollut, mutta hyvin upposi kaikille.

2 kommenttia:

Pisarat kirjoitti...

Näitä kokeilen : )
Minulla ei ole tehosekoitinta, ainakin elävänravinnon valmistuksessa taitaisi olla tarpeellinen ?!
Lisäksi valmistusaineet vaativat kauppareissua lähikauppaa pidemmälle.

Kaisu kirjoitti...

Juu, tehosekoitin on kovassa käytössä. Täältäkään tuppukylästä ei saa kaikkea tuotteita mitä haluaisin, joten kätevin on ollut tilata netistä ne.

Saas nähdä milloin repäisen ja aloitan kunnon elävän ravinnon kuurin. Kahvin juonnin jo lopetinkin tuosta vain. Enhän yleensä oo juonutkaan kun sen yhden kupin, joten simppeli juttu :)