torstai 30. huhtikuuta 2009

Spelttipuuro, Pellavansiemenkeksit,CarobpirtelöKaksivuotias syömässä kauramaitoon tehtyä spelttipuuroa. Soseessa mansikoita, mustikkajauhetta, omena ja tyrnejä.
Nämä löytyy netistä nimellä Raw Flax Crackers. Eli liotin pellavansiemeniä yön yli ja aamulla sekoitin yrttimaustetta ja kristallisuolaa sekaan. Sivelin levyksi pellille ja kuivatin saunan kiukaan päällä toista vuorokautta. Ihan kivan rapeita keksejä.
Pirtelöihin laitoin 3 banaania, 2 tl carobjauhetta, 1 dl liotettuja ja idätettyjä seesaminsiemeniä, 2dl vettä ja manteliaromia. Tehosekoita tasaiseksi.

2 kommenttia:

cita kirjoitti...

Heippa! Tosi mukava blogi ja paljon hyviä ruokaohjeita joita täytyy ihan välttämättömästi kokeilla! :)

Haluaisin kysyä vähän noiden Crackereiden teosta, koska en omista itse minkäänlaista kuivuria, niin (anteeksi jos tämä on tosi tyhmä kysymys) mutta jätätkö reseptin keksit kuivumaan ihan kylmään saunaan vai pitääkö se olla jotenkin lämmitetty koko prosessin ajan?
Kiitos paljon jos viitsit selventää tälle noviisille :) (en ole itse tajunnut ollenkaan että saunaa voisi käyttää korvaamaan kuivurin!)

Kaisu kirjoitti...

Hei vaan:)

No itse asiassa olen miehen kanssa vääntänyt kättä tuon aina valmiin kiukaan kanssa, kun vie turhaan sähköä. En saanut nakata sitä kartanolle, joten yritän ottaa kaiken hyödyn siitä irti. Eli laitan crackerit ritilän päälle leivinpaperille ja saunaan kiukaan kannen päälle kuivumaan. Sauna on siis aina lämpöisen tuntuinen. Hyvin ovat ainakin kuivuneet, saattaa kuitenkin mennä enenmmän aikaa kuin esim. kuivurilla.

Sinullahan oli myös kiva blogi:)