tiistai 19. toukokuuta 2009

Elävään ravintoon siirtyminen, Maanantai 18.5.

Elikkäs, tein päätöksen, että nyt loppu turhan mässäily ja olen parin päivän ajan syönyt elävää ravintoa. Useamman kuukauden harjoittelin tekemään ruokaa elävän ravinnon oppien mukaan ja poistin vähitellen ruokavaliosta vehnäjauhon, maitotaloustuotteet, kalan ja kanan, kananmunan ja makeiset. Kahvinjuonnin jätin muutama viikko sitten pois. Välillä tuli ratkettua syömään suklaataa ja juustoa ja se kyllä näkyi naamasta. Se on varmaan suurin syy tähän. Olen kyllästynyt siihen, että kolmikymppisenä naama on kuin petolinnun perse näppyjä täynnä :) Katsotaan miten naaman nyt käy.
Eli ruokavalioni tähän mennessä:

Maanantai

Aamu : Vastapuritettua vehnäorasmehua tyhjään vatsaan Töissä kasin aikaan omenaa, banaania, liotettuja ananaspaloja ja liotettuja pellavansiemeniä.

Lounas: Salaattia,Molkosania,hamppuöljyä ja liotettuja manteleita + banaani

Välipala: Vihreä tee (ei sais, mutta kuitenkin), omena

Päivällinen: Salaatinlehtiä, jotka täytin pähkinävoilla (sis.liotettuja manteleita, cashewpähkinöitä, persiljaa ja paprikaa.)
Iltapala: Mansikka-ananaspirtelö, jossa mukana tattarinversoja. Rusinoita piti vielä
popsia päälle.

7 kommenttia:

Pisarat kirjoitti...

On ollut hienoa seurata totutteluasi elävään ravintoon. Oman kokemuksen perusteella siihen on tosiaan hyvä siirtyä vähitellen. Minä kävin Silvoplen eläväruokaravintolassa ja levä ym. annoksen jälkeen oli pakko mennä ostamaan jäätelö, että sain vatsan entsyymit tasapainoon.

Valintasi on varmasti monella tavalla merkityksellinen, joten onnea vaan. Kippistä yrttiteemukilla.

Kaisu kirjoitti...

Kiitos taas kannustuksesta:)
Olen niin iloinen itseni puolesta, että sain tosiaan tämän päätöksen tehtyä. Porukka mässää vieressä pitsaa, kahvia ja pullaa, mutta ei tunnu missään:)Ihan senkin takia laitoin tämän asian blogiin etten voi luistaa tästä tai sortua. Nyt on neljä päivää mennyt ja fiilikset on hyvät. Muulle perheelle tarjoan ensin näitä omia pöperöitäni ja sitten voivat ottaa lämmintäkin ruokaa jos tykkäävät. Lapset ainakin rakastavat salaattia ja kaikkia pirtelöitä mitä teen, hyvä niin:)

~heidi kirjoitti...

Olen niin onnellinen sinun ja muidenkin lasten puolesta, jotka pienestä pitäen totutetaan täysarvoiseen ravintoon. Kuitenkin herkkuja voi tehdä niiin paljon terveellisemmin, eikä sitä valkoista tapposokeria luulisi enää myöhemmällä ikää kaipaavan (näin luulen siis). Elävän ravinnon (ja raakaravinnon) reseptejä on kyllä kiva lukea ja oppia, tuo Aurinkoista ruokaa - kirja pitänee ainakin hankkia:)

Kaisu kirjoitti...

Kiitos Heidi:) Kiva kuulla, että on samanlailla ajattalevia ihmisiä kuin minäkin. Välillä tuntuu, että melkein syyllistetään jos en syötä lapsilleni karkkeja sun muita vehnäjauhomössöjä. Olen vain sitä mieltä, että lapset eivät tarvitse niitä ja miksi opettaa vängellä sellaisia tapoja. Meillä tykätään hirveästi mm. suklaakiisselistä, suklaapalloista ja pannukakuista ym. joissa ei ole vehnäjauhoja eikä sokeria nimeksikään.

Juu, tuossa kirjassa oli ihan kivoja ohjeita, ainakin itse tykkäsin.

Sivi kirjoitti...

Moi! Nyt on aikaa kulunut ja ihan mielenkiinnosta ajattelin kysäistä miltä elävä ravinto on tuntunut? Mitä muutoksia olet huomannut kehossa ja mielessä? Entä kuinka ihosi nyt voi?

Kaisu kirjoitti...

Mielestäni olen voinut hyvin. Aluksi oli pää hieman kipeänä ja vilutti. Jossakin vaiheessa vatsa tuntui raskaalta niin tein huuhtelujakin. Mutta sitten olo on ollut ihan jees. Kun katson peiliin niin mielestäni näytän nätimmältä:) Se on ollut mukavaa huomata, että ei sitä itseä tarvi niin hirveän täyteen ämpätä, vähemmälläkin pärjää. Syönnin jälkeen ei tule koskaan sitä väsymästä, kuin esimerkiksi joskus on tullut kun ruokalassa olen käynyt syömässä. Nykyajan trendi näytttää olevan, että yhdistellään ruoka-aineita päin persettä:) Ruokailun aikan syödään sekä proteiinia ja tärkkelystä.

Tiedän itsekin, että ruokavalio ja hormonit vaikuttavat ihoni kuntoon. Jos jätän herkut ja muuta epäterveelliset sotkut pois, niin pakkohan sen on ihossa näkyä. Vaikka en ehkä tämän kuukauden jälkeen pysyvästi jää elävälle ravinnolle, oli tämä mahtava tilaisuus nollata kaikki ja aloittaa alusta ja huomata, että itsestä on vaikka mihin kun vain niin päättää:)Takuuvarmasti pidän siitä kiinni, että syönnin yhteydessä aina ensin elävää ja sitten kuollutta jos jaksaa.
Jostakin olen lukenut, että liika proteiini voi myös olla iho-ongelmien syy, joten olen yrittänyt pitää tiettyä rajaa siinä ja eihän elimistö päivittäin niin hirveästi sitä tarvitsekaan.

Sivi kirjoitti...

Oli mukava kuulla vointiasi sekä muita fiiliksiä uudesta elämäntavasta. Itse en ole pelkästään elävänravinnon syöjä, mutta suurin osa päivän aterioista koostuu kyllä siitä. Sitä sitten täydennän lämpimillä kasvisruuilla sekä kalalla ja kananmunalla. Aina kiinnostaa saada uusia ideoita ruuanlaittoon ja reseptisi ovat ihania. Itse teen paljon myös erilaisia tuorepöperöitä, pirtelöitä jne. Ei niistä voi olla tykkäämättä. :)