sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Päivä 21

Ajattelin, että tästä lähin en enää niin yksityiskohtaisesti laita tänne päivän ruokalistaa. Ainoastaan jos on jotakin erilaista mitä en ennen ole tehnyt. Ei tulisi toistoa niin paljon.

Aamulla söimme tattariluumupuuroa (hyvin huuhdeltuja ja yön yli liotettuja tattarinjyviä,luumua, kanelia).


Lounaalla söimme Merilevä-kääröjä, joissa oli auringonkukkavalkosipuli-levitettä (auringonkukansiemeniä liotettuja, valkosipulia,sitruunamehua, kristallisuolaa ja tilliä) ja kaikenlaisia kasviksia. Kuvasta poiketen laitoin vielä tuohon päälle piparjuuriraastetta ja salaatinlehden. Ennen en ollut syönytkään tällaisia ja vähän aluksi oli oudon makuista tuo merilevä. Mitä enemmän kuitenkin söin, sitä paremmalta ne maistuivat.Tällaisen piirakan taas väsäsin mukaillen eilistä ohjetta. Päällä on soseutettua aprikoosia, banaani ja kookosöljyä. Mies kai se melkein söi koko piirakan, kun tykkäsi niin. Jos meinaisin saada piirakasta juustokakun näköisen, pitäisi pohja olla ehkä hieman ohuempi ja täytettä enemmän sekä antaa olla kylmässä pidempään. Eihän sitä kuitenkaan jouda, ku pitää melkein heti syödä..

6 kommenttia:

Pisarat kirjoitti...

Kokeilin tänään blenderiä. Uhkarohkeasti omalla reseptillä (tyypillistä) porkkanaa, piharatamoa ja manteliöljyä. Muuten ihan hyvää, mutta vettä oli lisättävä ja sitten tuli liian vetistä.
Yrtitin tehdä kiinteämpää ja lisäsin Maca-jauhoja... huh huh.

Olen aika luova ja siitä saan sitten kärsiä. Miksen nyt vaan malttaisi näitä sinunkin ohjeita kokeilla, kun kerran saat maistuvaa pöperöä...

Kaisu kirjoitti...

Kylläpä sitä on itsekin tullut kokeiltua jos jonkin moista yhdistelmää ja saanut vähän pitkin hampain syödä. Joskun yritin tehdä keittoa jostain kovemmista kasviksista, taisi olla porkkanaa, parsakaalia ja jotain muuta ja lopputulos oli epämiellyttävän vetinen. Porkkanaa en ole enää laittanutkaan ja jos laitan, niin mehustan sen ensin. Kokeilemalla sitä oppii:)Lapsille tykkään laitta noihin vihreisiin keittoihin mukaan banaania, omenaa tai ananasta, koska antavat mukavaa makua.

~heidi kirjoitti...

Tiedätkö onko merileväkääröt elävää ravintoa? Jostain muistan lukeneeni että osa on osa ei..

ps. entäpä punaviini tai viinit yleensä?

Kaisu kirjoitti...

Ainakin Makrobiokselta saa kuumentamattomia merileväkääröjä. Tavallisessa kaupassa näkyi olevan kuumennettuja.

Kaisu kirjoitti...

Niin noihin viineihin en ole perehtynytkään, kun en ole viiteen vuoteen juonut mitään :)Tavoitteena on olla vielä seuraavat viisikin vuotta...

~heidi kirjoitti...

Kiitos vastauksista. Taidan kokeilla tehdä hamppuvoita ilman siementen paistamista, että se olisi elävää ravintoa. Hyvät tavoitteet sinulla, koitan ottaa mallia:)