sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Päivä 28

Tässä on muutaman päivän aikan tekemiäni juttuja.Kvinoasalaatti, jossa liotettua ja idätettyä kvinoa. Marinoin sitä vähän aikaa hamppuöljyssä, sitruunamehussa ja jotakin maustettakin muistaakseni laitoin. Mielestäni maustu vähän liikakin, kun oli jotenkin niin äkäistä. No lapset ainakin söivät hyvällä ruokahalulla.Yksi aamu tein drinksun kurkusta, selleristä, auringonkukanversoista, viherjauheesta ja ananaksesta.
Yritin tehdä kaurahapatetta, mutta en ole varman ymmärsinkö ohjeen oikein..Tässä kuitenkin ohje, jonka olen netistä ottanut.

Elävän ravinnon kaurahapate ja -jogurtti

Kaurahapate
5 dl kuorittuja kauranjyviä (tarkoittaa siis kokonaisia kauranjyviä)
1 dl idätettyjä vehnänjyviä (idätysohje viestin lopussa)
noin 1 l vettä

Pese kaura ja huuhdo vehnänidut. Laita kannelliseen astiaan ja kaada vesi päälle. Peitä astia kannella ja jätä happanemaan huoneenlämpöön 2-3 päiväksi, siirrä sen jälkeen kylmään. Säilyy jääkaapissa parisen viikkoa.

Kaurajogurtti

3 dl kaurahapatetta
1 banaani
marjoja maun mukaan
hapatteen lientä niin paljon, että tehosekoitin toimii

Kaikki ainekset sekoitetaan tehosekoittimessa.

No minä laitoin noita Ekolosta ostettuja kauranjyviä ja idätettyä spelttiä ja tein ohjeen mukaan. Laitoin noita jyviä sitten tehosekoittimeen ja hapatteen lientä ja banaanin ja marjoja. Muutenhan se olisi ollut ok, mutta nuo kauran kuoriosat eivät täysin murskautuneet vaan tuntuivat suussa ällöiltä. Nähtävästi jyvistä olisi jokin kerros pitänyt olla vielä pois... Seuraavan aamuna tein samanlailla, mutta siivilöin massan, niin koostumut oli hyvä.Tein suklaataa täältä otetun ohjeen mukaan ja porukka tykkäs kovin. Goji-marjojen tilalla oli kuivattuja karpaloita.

Suklaa gourmet-suolalla

* 0,6 dl kookosöljyä
* 1 dl kaakaojauhetta
* 0,5 dl kaakaorouhetta (eli kaakaopavuista rouhittua, cocoa nibsejä)
* 0,5 dl goji-marjoja
* makeutusta, kanelia, sormisuolaaPerjantaina oli töissä aamulla hedelmiä ja idätettyä spelttiä ja salaatinlehdissä torstaina tekemääni mantelitahnaa, tilliä,tomaattia ja auringonkukanversoja.

2 kommenttia:

~heidi kirjoitti...

Kiitos edelleen elävän ravinnon vinkeistä. Saan täältä paljon infoa ja ohjeita tulevaa varten. Kerrotko vielä, miten ja kauanko quinoa idätetään ja onko kyseessä siis se siemenkasvi (ei hiutale)? Olen ajatellut että se pitäisi aina keittää. Tiedätkö mistä saisi ostettua idätyspurkkeja tms. välineitä?

Kaisu kirjoitti...

Voisin laittaa tähän netistä nappaamani ohjeen guinon esikäsittelystä. Laitan sen englanniksi, kun olen niin laiska kääntää mitään:) Itselläni on noita Makrobiokselta tilaamiani guinonsiemeniä. Idätyspurkkeina minulla on vanhoja lasipurkkeja ja harsokangasta ja kumilenkkejä, ei sen hienompia vempaimia:)

1.Put some quinoa grains in a tub topped with water and place on the lid and leave in the fridge for 24hours. The next day, rinse really well and leave in the same tub, but cover with kitchen paper (not the lid this time) and leave outside the fridge on the side for a further 24hrs.
2. You should be able to see some tiny shoots from the grains.