sunnuntai 2. elokuuta 2009

Takapihalta haettuaKyllä on aamusella kiva mennä takapihalle rundille ja kerätä rasiaan päivän ruokalistan tarpeita. Tässä salaatinlehtijä, mansikoita, ruohosipulia ja tilliä. Jotenkin huvittavaakin, kun en koskaan ole ollut mikään viherpiipertäjä, vaan inhonnut kaikkea sellaista. Elävän ravinnon juttujen myötä on innostus kasvanut ja olen huomannut, että tämä on todella mielenkiintoista ja hauskaa seurata siementen kehitystä syötäväksi kasviksi.

Itselläni on hirveä himo nyt guinoon. Se on vain kertakaikkisen hyvää. Tämäkään annos ei varmaan kovin hääppöseltä näytä, mutta yksinkertaisuus on valttia. Tomaatit ja kurkut paikallista luomua ja herneet ja mansikat takapihalta.

4 kommenttia:

Pisarat kirjoitti...

Mehevää satoa sinulla. Kiva, jos olet innostunut ryytimaasta. Minusta se on niin kivaa puuhaa. Aamuin illoin kierrän istutukset ja napaaan vaikka minttua suuhun.

Nyt vaan on depis, kun tarkkaan varjeltujen spagettikurpitsoiden kukat söi etana (ainakin kakat jäi varsiin tunnusmerkiksi).
Mun mukava vaahterapiha on niin varjossa, etten mitenkään saa etanoitsa kuriin : (

juneglooms kirjoitti...

pisarat, luin juuri niksipirkasta että jos jättää syödyn melonin kuoret ulos ja odottaa yön yli, pitäisi etanoiden olla kuoressa aamulla. Ehkä kokeilemisen arvoinen niksi? :)

Pisarat kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Se on todella hyvä ja olen kokeillut, kun lapset tykkää melonista.
Aina niitä silti jostain varjoisassa pihassa pääsee sikiämään : (
Lehtokotiloita, sekä kuorettomia niljakkeita.
Nyt yritän laittaa hallaharson taimien alle esteeksi, ainakin tämän yön se tepsi.

Kaisu kirjoitti...

No voi pahuksen etanat :( Vielä ei ainakaan omalla kasvimaallani ole tuholaiset käyneet. Tuossa seinän vierustalla kasvatan lisäksi paprikaa ja tomaattia, joita joka päivä käyn ihailemassa. Ensimmäistä kertaa kun kasvatan, niin on niin mahtava seurata kasvua:) En tiedä millä muut lannoittaa noita, mutta itse olen vain nokkosvettä antanut niille ja hyvin näyttävät voivan.