torstai 10. syyskuuta 2009

Punajuurilinssikeitto



Ohjeen otin Merja Niemen kirjasta Aurinkoista ruokaa. Itse laitoin kaikkia vähän niin ku sinnepäin ja viis määristä.

400g punajuurta kuutiona
100g kaalia raasteena (yleensä en käytä kaalta keitettynä, mutta nyt laitoin kun oli kaapissa)
10g punaisia linssejä
50g nokkosta
basilikaa,meiramia ym. yrttejä
1rkl misoa
vettä
Itse laitoin kookosmaitoa vielä lopuksi.

Hauduta aineksia 30-45 minuuttia.

3 kommenttia:

Mia Lucia kirjoitti...

Löytyykö sun blogista niiden herrrkullisen näköisten suklaapallojen ohje? yritin kyllä etsiä, mutta ei ainakaan osunut kohdalle...

Kaisu kirjoitti...

Mielestäni nämä pallerot olivat tosi hyviä tuon tahinin ansiosta. Ohjeen olen ottanut Appelsiinia j a hunajaa -blogista.

Auringonkukkahalvanamuset

* 1½ dl auringonkukansiemeniä
* 2 1/4 dl vehnänalkioita (laitoin tattarihiutaleita)
* 2½ runsasta rkl tahinitahnaa
* 3 tl hunajaa tai vaahterasiirappia tai agavesiirappia
* vaniljauutetta
* hyppysellinen suolaa
* kookoshiutaleita, kaakao-tai carobjauhetta

Jauha auringonkukansiemenet aivan hienoksi.Sekoita ne vehnänalkioiden, tahinitahnan, makeutusaineen, vaniljan ja suolan kanssa ja muodosta massasta pieniä pallosia.Kieritä palloset kookoksessa tai kaakao/carobjauheessa.Säilytä jääkaapissa.

Usein myös teen ihan normaali suklaapallojan ohjeella,joka varmaan netistäkin löytyy. Korvaan margariinin kookosöljyllä, sokerin hunajalla, kaurahiutaleet tattarihiutaleilla, mausteeksi vaniljaa ja vähän vettä tai appelsiinimehua sekaan. Lopuksi pyörittelen kookoshiutaleissa.

Mia Lucia kirjoitti...

Kiitti ohjeista! pakko kokeilla lähipäivinä =).