tiistai 29. syyskuuta 2009

SuklaakakkuaTässä oli paras koostumus tähän mennessä tekemistäni elävän ravinnon kakuista. Voisin kyllä hyvin tehdä tätä juhliin, täytteen koostumus oli niin kuin juustokakuissa. Ohjeen olen bongannut netistä, mutta en nyt muista kuka oli ohjeen tekijä.


Blackforest Chocolate Cheesecake

Filling:

2 cups cashews, soaked 1 hour or more
1/4 cup agave nectar
1/4 cup maple syrup
1/2 cup water
1/4 cup cacao butter, melted
1/4 cup coconut butter, melted
1-2 teaspoons coffee extract (optional)(en laittanut)
1 teaspoon vanilla extract
Seeds from 1/2 vanilla bean
1/4 teaspoon salt
1 cup cocoa powder (laitoin vähemmän)
1 10oz package frozen cherries, thawed (en laittanut)

Blend everything together except for the cocoa powder and cherries until completely smooth. At this point, if your blender can take it, blend in the cocoa powder. Otherwise scrape the mixture into a mixing bowl and whisk the cocoa powder in by hand. Hand mix in the thawed cherries. If you want to make a sauce out of the cherries, either set some aside or use an additional package.

Crust:

1/2 cup brazil nuts (saksanpähkinöitä)
1/2 cup shredded coconut
Pinch of salt
1 heaping tablespoon cocoa powder
1-2 tablespoons agave
1-2 tablespoons cacao nibs
Seeds from 1/4 vanilla bean

Process the brazil nuts, shredded coconut, salt, cocoa powder and vanilla bean seeds in a food processor until fine crumbs. Add the agave and cacao nibs until the mixture just starts to stick together. Press into the bottom of a springform pan. If you are making a large cheesecake, feel free to double or even triple the recipe (crust and filling).Pour the filling over the crust and chill or freeze until ready to serve.
Lasten synttäreille olenkin tänä vuonna tehnyt puoleksi elävän ravinnon kakkuja. Tässä heinäkuussa esikoisen 4-vuotis mansikkakakku. Pohjaan olen muistaakseni laittanut kookosöljyä, liotettuja manteleita, kookoshiutaleita, hunajaa ja raakakaakaojauhetta. Täytteessä rahka-kermaseos.

4 kommenttia:

Chaos kirjoitti...

Ai että tuo suklaakakku näyttää kyllä tosi hyvältä! :) Sulla on kyllä hyviä ohjeita raakaravinnosta täällä.

Yaelian kirjoitti...

Näyttää hyvältä! Raw food kakut ovat ihanan herkullisia!

Kaisu kirjoitti...

Hei ja kiitos:)

Se oli hyvää, mutta jotakin se vielä kaipasi minun makuuni..pitää vielä duunailla sitä joskus. Ehkä se oli virhe, että laitoin pohjaan saksanpähkinöitä, koska en niin hirveästi pidä niiden mausta. Taidan ensi kerralla tehdä pohjan kookosöljyyn ja manteleihin.

Kiva kun olet tullut takaisin, seurasin aikoinani blogiasi aktiivisesti:) Viimeinen blogauksesi oli lukemisen arvoinen, siinä oli montakin kohtaa johon voin yhtyä..

Kaisu kirjoitti...

Ja kiitos Yaelian:)Kaikennäköistä ois kiva kokeilla, mutta ehkä sitten kun jään kotia vuoden lopussa niin kerkiäis vähän enemmän...