torstai 8. lokakuuta 2009

Carobkakku



Ohjeen olen muistaakseni ottanut jostakin keskustelupalstalta. Tein vähän pienemmässä mittakaavassa kakun, mutta tässä alkuperäinen ohje:

1,5 dl kuorimattomia seesaminsiemeniä
1,5 dl hasselpähkinöitä
3 banaania
100 g yön yli liotettuja kivettömiä taateleita
6 rkl carobjauhetta
100 g tummia liotettuja aprikooseja
6 kirpeää, karkeasti raastettua omenaa
1 tl luonnonvaniljaa
1 rkl hunajaa
2 kiiviä tai mansikoita koristeluun
Jauha seesaminsiemenet ja hasselpähkinät hienoksi. Ripottele ruokalusikallinen jauhetta kakkuvadille. Sekoita hunaja ja hiukan taatelin liotusvettä jauhettuihin siemeniin. Taputtele paksuhko tahna kelmun avulla kakun pohjaksi. Levitä puolet raastetuista omenista kakkupohjalle. Soseuta aprikoosit monitoimikoneessa ilman liotusvettä ja levitä sose omenaraasteen päälle. Levitä loput omenaraasteesta aprikoosisoseen päälle. Soseuta taatelit, lisää banaanit, carobjauhe ja luonnonvanilja. Anna seoksen seistä jääkaapissa 1/2-1 h. Levitä tai pursota se kakun päälle. Koristele kiivillä tai marjoilla. Säilytä viileässä. Voi pakastaa.

Omasta mielestäni tämä oli ihan ok, mutta paremman makuisiakin elävän ravinnon kakkuja olen tehnyt. Itselläni vain vähän tökkii noiden joiden pähkinöiden maku. Mies tämän kakun sitten lopen kokonaan söi.

1 kommentti:

kte kirjoitti...

Moikka! Mulla olis mun blogissa sulle jotain ;)