sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Kolmen sortin pipareita

Poikien kanssa ollaan leivottu kaikennäköisiä pipareita. Ensimmäisenä kuvassa Cashew-mantelipiparit, joiden alkuperäinen ohje on otettu täältä . Maku oli aivan loistava ja pojat kyllä pitivät huolen, että hukkapaloja ei jäänyt:) Itse kuivatin näitä saunassa, mutta koostumus jäi vähän liian pehmeäksi. En tiedä olisiko auttanut jos olisin vielä kauemmin pitänyt niitä siellä. Pojilla oli kuitenkin kiire saada niitä naposteltavaksi, joten hyvin meni alas näinkin. Muuten ohje oli sama, mutta lisäsin liotettuja ja kuivattuja manteleita sekaan sekä vähän vaahterasiirappia.
Näihin tuli

Kermaa 1,5 dl
Intiaanisokeria vajaa desi
Vaahterasiirappia loraus
Piparkakkumaustetta sopivasti
Soodaa 1 rkl
Tattari/spelttijauhoja noin 8 dl

Joskus olen alkuperäisen ohjeen napannut jostakin ja kirjoittanut, että kermasta pitäisi tehdä vaahtoa..? Tiia sitä sitten tarviiko, mutta vähän vaahdotin. Soodan lisäsin taikinaan veteen liotettuna. Mitään en kuumentanut kattilassa. Seuraavana päivänä poikien kanssa leivottiin ja kyllä olivat makoisia:)

Alkuperäisen ohjeen otin täältä

Itse laitoin hasselpähkinöiden tilalle saksanpähkinöitä, voin jätin kokonaan pois ja korvasin parilla desillä kermalla. Munat jätin myös pois. Vehnäjauhot korvasin tattarilla/speltillä. Hyviä olivat nämäkin.

2 kommenttia:

Pisarat kirjoitti...

Olen lössähtänyt ruokakokeiluissa, mutta näitä lupaan kokeilla !!!

Kaisu kirjoitti...

Hyvä hyvä:) Hyviä olivat, vaikka aina muokkailenkin ohjeita itselleni sopiviksi.