lauantai 30. tammikuuta 2010

Herkullista porkkanakakkua



En olisi kyllä uskonut, että ilman uuniakin saa näin ihanan makuista porkkanakakkua. Lapsetkin tykkäsivät taas paljon ja mieskin söi mutisematta:)Jäiset puolukat kyllä kruunasi koko kakun. Ohjeen voin laittaa myöhemmin.

Tätä ohjetta mukaillen tein kakun, mutta paljon pienemmässä mittakaavassa.

3 cups carrot pulp (mehustin porkkanat ja "jätteen" käytin tähän kakkuun)
1 1/2 cups pecans
1 cup pitted, packed dates
2 tbs maple syrup
3 tsp pumpkin pie spice (piparkakkumaustetta)
1/4 tsp sea salt
Muistaakseni laitoin myös kookosjauhoja mukaan..

In a food processor, crush the pecans down to crumbs.

Add the remaining ingredients and process until smooth.
Spread into a pan and chill.

Maple Frosting

1 cup cashews
¼ cup maple syrup
¼ cup water

Blend until smooth and creamy in a high speed blender.
Layered Cake: Spread half of the cake "batter" into a pan. Spread with 1/2 of the frosting. Spread the rest of the cake on top and spread with remaining frosting.

2 kommenttia:

Vale kirjoitti...

Porkkanoita ja puolukoita -hyvältä näyttää ja kuulostaa! Ois vaan enempi syöjiä ni vois iteki tehtailla herkkuja useammin :D

Kaisu kirjoitti...

Itsekin hommasin tuollaisen lasten irtopohjavuoan, johon teen näitä elävän ravinnon kakkuja. On ollut tosi näppärä ja sopivan kokoinen.