perjantai 29. tammikuuta 2010

PUOLUKKALUCUMACHOCOCAKE TAASTein taas tällä ohjeella. Ohjeeseen piti lisätä hampunsiemeniä, mutta lopen sitten unohdin sen. Kyllä on sitten kerrassaan hyvää. Alkuperäisen ohjeen on kehitellyt Aletheia

PUOLUKKALUCUMACHOCOCAKE

- 8 taatelia (alkuperäisreseptissä 12)
- 2,5 dl kurpitsansiemeniä
- 6 rkl kookosöljyä
- 1 1/2 dl kaakaojauhetta tai carobia
- 2-3 tl lucumajauhetta
- 2 tl kanelia
- 1 dl puolukoita
- reilu ripsaus suolaa

- 2,5 dl rusinoita (en varmaan laittanut noin paljoa)

Eli itse liotin kurpitsansiemeniä, taateleita ja rusinoita yön yli ja aamulla surautin kaikki ainekset tehosekoittimessa suurinpiirtein tasaiseksi massaksi. Puolukat lisäsin lopussa kokonaisina.Sitten painelin massan pieneen irtopohjavuokaan ja kuorrutin sekoituksella, jossa oli kaakaomassa, kookosöljyä ja agavea.

3 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Onpa hyvän näköistä! Harmi vaan,ettei täältä saa lucumaa eikä edes ulkomailta saa sitä tilattua.Olen Perussa syönyt tuoreesta lucumasta tehtyjä juttuja,ja ne olivat ihanía!

Johanna kirjoitti...

Alkuperäisreseptiinhän nuo kookosjauhot eivät kuuluneet, itse satuin laittamaan niitä kun tein kakkua ensimmäistä kertaa vajaalla taatelimäärällä. Sittemmin olen jättänyt ne pois ja kakku on huomattavasti mehevämpää ilman niitä, kannattaa kokeilla! (Niin, kuinka monta kertaa olenkaan tätä jo tehnyt . . . ;)

Kaisu kirjoitti...

Kiitti, tuota en huomannutkaan:) En niin tarkasti tieten ole alkuperäistä reseptiä katsonut.

En ole kuitenkaan laittanut tuota kookosjauhoa noin paljoa, ihan pari lusikkaa. Ajattelin tosiaan, että se kuivattaa liikaa kakkua..