sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Tässä toinen netistä löytämäni rawtiramisu

Tätä ohjetta en ole vielä kokeillut, netistä olen jossakin vaiheessa sen jemmannut.

Giovanna's RAW Tiramisu

Ingredients (use vegan versions):

2 cups macadamia nuts, soaked 4-6 hours
1/2 cup cashews, soaked 4-6 hours
2 tablespoons agave nectar
1/4 teaspoon almond extract (or part of a vanilla bean)

Crust:
1 cup dates, soaked 1 hour
3/4 cup ground pecans
1/4 cup ground flax seed
cocoa powder or finely cut cocao chips

To serve:
4 tablespoons maca 'coffee', prepared


Directions:

1) In a food processor or blender, blend together the macadamias and cashews, scraping often if necessary. Be sure to get it ultra creamy. Add agave and almond extract and blend to mix. Pour into a bowl and set aside.

2) Process the dates by themselves until very mushy. Add in the pecans and flax and blend until a dough forms.

3) Press the dough into a small pan or make individual servings by pressing into a cupcake pan. Make sure the dough is even and not too thick.

4) Scrape the nut filling mixture onto the crust and gently smooth. Sprinkle cocoa on top and refrigerate for at least one hour.

5) Pour a tad of the 'coffee' onto you plate and serve the piece on top. Enjoy!

Will keep a few days in fridge or a month in freezer. This freezes and thaws very well.

Source of recipe: I invented this recipe.

Makes: 2-4 servings, Preparation time: 1 hour, Cooking time: 1 hour in fridge

2 kommenttia:

Vale kirjoitti...

Joskus aiemmin oon minäki tuohon törmänny, nyt sain kasan macadamioita niin kokeilin (ja bloggasin). Aika makeaa mun suuhun, mutta macadamiat toi sitä tiramisu-tuntua. Tosin taidan rakastaa niitä pähkinöinä sen verran, että syön macadamioita mieluummin sellaisenaan (kunnes rikastun)... Pelkillä casheweilla ei piiras kyllä ole sama juttu. Pekaanit ei pohjassa kauheesti erottunu, voinee korvata jollakin. Tuo banaani-versio, mistä aiemmin postasit, oli kivan kevyt, vähän erilainen :)

Kaisu kirjoitti...

Itsekin tein taas jonkin sortin tiramisua, johon käytin puoleksi macadamioita ja cashewpähkinöitä. Pitää postata vielä myöhemmin. Juu, kyllähän nuo pähkinät melko tyyritä on..saa harkiten välillä käyttää niitä:)