lauantai 9. tammikuuta 2010

Tiramisu

Ohjeen bongasin netistä. Itselläni tuli vähän liian vähän täytettä tai toisin sanoen astia johon tein oli liian suuri. Tykkäsin kuitenkin tuosta kevyestä banaani pohjasta. Baanaanien päälle tulevan suklaasörsselin varmaan seuraavalla kerralla tekisin kaakaomassasta, kookosöljystä ja agavesta... En oikein tykännyt tuosta carobin mausta tässä. Itselläni ei ollut kookospähkinää, joten täytteeseen tuli cashewpähkinöiden lisäksi liotettuja manteleita, manteliaromia sekä kookoskermaa. Kuva on taas peestä, sorry:(

5 bananas
lemon juice from 1 lemon
5 tbl spoons cocoa powder
5 tbl spoons carob powder
(you can use only cocoa powder or only carob powder or both, I use both because carob is a little sweeter)
3 tbl spoons coconut oil
6 tbl spoons agave nectar
1 cup cashew nuts (soaked over night)
1 ripe (brown) coconut
2 or more young Thai coconut
1/2 vanilla bean
These are only rough amounts, you may need more or less of an ingredient.
Preparation:
1. Cut the bananas lengthwise and put in a casserole pan. Mine is about 8 inches wide and 8 inches long.
2. Sprinkle with lemon juice, so that the bananas do not turn brown so fast.
3. Mix coconut oil (melted), 3 tbl spoons agave nectar, 3 tabl spoons cocoa powder and 3 tbl spoons carob powder so that you get a chocolate sauce. Pour this sauce over the bananas.
4. Blend the soaked cashew nuts without the water. From the ripe (brown, common) coconut, take out the white meat and even remove the thin brown skin on it, then grate only the white part. Mix cashew "butter", the grated coconut and the meat of the young coconut with about 3 tbls spoons agave nectar and vanilla from the vanilla bean. Blend until smooth. If this cream is too soft, just add melted coconut butter, so that it gets firm in the fridge.
5. Spread "cream" over the bananas and put in fridge for at least 1 hour.
5. Just before serving, mix about 2 tablespoons cocoa powder and 2 tablespoons carob powder and sprinkle over the tiramisu.
frigerate until firm.

5 kommenttia:

Vale kirjoitti...

:D Oonkin tässä pari päivää pohtinu käyttöä tuolle kellarissa lojuvalle banaanille... ja raw-tiramisukin ollut hakusessa.

Okriina kirjoitti...

Ihana ohje! Mutta millä korvasit tuon Thai-kookospähkinän? En ole ainakaan itse niitä Suomessa nähnyt. Toimivat käsittääkseni eri lailla kypsään kookospähkinään verrattuna.

Okriina kirjoitti...

No hups, luin huolimattomasti eli et laittanut kookospähkinää lainkaan :)

xylitol kirjoitti...

Vautsi, tää tuli kuin tilauksesta :)) Oon jo pidemmän aikaa pohtinut miten saisin tehtyä raw-version tiramisusta!

Kaisu kirjoitti...

Hei Vale:) Ensimmäisä kertaa käväisin blogissasi, siellähän oli vaikka mitä ihanaa. Pitää ajan kanssa käydä vielä uudestaan tsekkaamaassa.

Itse olen etsiskellyt noita raw-tiramisun ohjeita. Yksi toinenkin on jemmassa. Ajatuksena olisi tehdä ristiäisiin sellainen jos oikein ihanan ja maukkaan ohjeen saisin kehiteltyä. Tai lähinnä on käynyt mielessä jos Okriina ja Yealian taikoisivat ja kehittelisivät mitä ihanimman ohjeen, jota voisin hyödyntää sitten :)Itse olen vähän tumpelo näissä ruoka- ja leipomishommissa, vaikka kovasti yritänkin jotain aina väsätä..

Hyvä juttu Xylitol:) Meidän lemppari kakku on tiramisu, joten sen vuoksi itsekin olen etsinyt raw-versioita tiramisusta.