torstai 18. helmikuuta 2010

Vadelma-sitruunakakkuAlkuperäinen ohje Ylen Olotilasta. Taas meinas hermot mennä tehosekoittimien kans, kun millään en saanut tasaista jälkeä. Niin ku kuvastakin näkyy..rusinat siellä vilkkuu. Maku oli kuitenkin loistava.

Pohja
1 dl yön yli liotettuja manteleita
½ dl yön yli liotettuja cashew-pähkinöitä
½ dl rusinoita
hyppysellinen suolaa

Vadelmavaahto
3 dl marjoja
4 rkl kookosrasvaa
3 tl hunajaa
1 ½ yön yli liotettuja cashew-pähkinöitä
Sitruunavaahto
11/4 dl keltaisia rusinoita
hieman sitruunan kuorta
3 rkl kookosrasvaa
1 dl yön yli liotettuja cashew-pähkinöitä
½ dl vettä

Sekoita pohjan ainekset tehosekoittimessa karkeaksi massaksi. Käytä kakkuvuokaa (halkaisija 14 cm), jossa on korkeat reunat. Vuoraa vuoka ja reunat muovikelmulla. Kelmun avulla kakku on helppo nostaa vuoasta pois. Taputtele pohjaseos huolellisesti vuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita vadelmavaahto. Vadelmat juoksettavat kookosrasvaa, mutta kun lisäät seokseen cashew-pähkinöitä, koostumus korjaantuu. Sekoita useampi minuutti, kunnes seos on täysin vaahtoutunut. Laita kylmään. Tee sitruunavaahto samalla tapaa.
Levitä sitten pohjataikinan päälle vadelmavaahto ja sen päälle sitruunavaahto. Laita kylmään muutamaksi tunniksi, jotta tahna kovettuu. Kun kakku on hieman kovettunut, nosta se muovikelmun avulla pois vuoasta ja tasoita reunat veitsellä. Koristele mustikoilla.

4 kommenttia:

Pisarat kirjoitti...

Ihania herkkuja taas. Olisi kiva kuulla vähän jaksatko luomuilla vauvanhoidossa ?!

Kaisu kirjoitti...

Kiitos Pisarat:) Vaippojen osalta puolikestoilen tällä hetkellä. Nuo taskuvaipat eivät ole oikein hyvät noin pienelle ja itsellä ei ole kovin paljoa noita sisävaippoja, joita tykkään noin pienellä vauvalla käyttää. Kaupassa näkyi olevan noita Muumi-vaippoja, joka on ainoa suomalainen vaipanvalmistaja. Muutenkin näytti olevan vähän ympäristöystävällisempi vaihtoehto. Vähän kuitenkin harmittaa ettei ole enempää noita sisävaippoja. Pitäisiköhän huutaa lisää huutonetistä...
Imetys on toki taas lähtenyt hyvin käyntiin, niin ei tarvi kauppaan juosta korvikkeen vuoksi.
Mitenköhän muuten vielä luomuilen..? Vauva tuolla huutaa niin pitänee mennä ottaan syliin :)

Pisarat kirjoitti...

Sinulla homma hoituu varmasti luo nnostaan vanhasta tottumuksesta ja tuosta muutenkin ekologisesta aseenteestasi. Päätit jutun ihanaan vastaukseen, syli onkin ikiaikaista luomua.

Kaisu kirjoitti...

Kiitos Pisarat taas:) Sinulla on aina niin kivoja kommenteja, että tulen hyvälle tuulelle niistä =) Kyllä tämä kestoilu tosiaan menee jo omalla painolla, kun kahdella saanut jo harjoitella. Alku ensimmäisellä oli kyllä vaikeaa, kun ei tiennyt eikä ymmärtänyt mistään mitään..mikä on sisävaippa, taskuvaippa, kuorivaippa ym.
Sylissä se pikkuinen tuntee olonsa turvallisimmaksi. Siinä on niin makea nukkua kun kuulee äidin sydämen äänen:)