torstai 18. maaliskuuta 2010

AnanaspiirakkaaOhje Ani Phyon.

Pohjaan tuli (puolet säästetään päälle)

2 kuppia cashewpähkinöitä
vaniljaa sopivasti
2 rkl agavea

Täytteessä

1 1/2 kuppia cashewpähkinöitä
1/3 kuppia agavea
1/4 kuppia sulatettua kookosöljyä
1/4 vettä (tai sopivasti)
2 1/2 kuutioitua ananasta

Tämä keresi olla muutaman päivän pakkasessa, josta otin sen muutaman tunnin etukäteen sulamaan jääkaappiin . Oli siis todella herkullista ja raikasta. Koko peikkoperhe tykkäs:)

4 kommenttia:

sabrina kirjoitti...

Voi ei näitä sun herkkuja! Kuola herahtaa kielelle aina, kun luen sun blogia! Ei voi ainakaan kukaan väittää, etteikö raakaravinnolla voisi tehdä vaikka mitä herkkuja :) Mun pitäis kanssa alkaa kokeilemaan näitä kaikkia ohjeita... Minkälainen blenderi sulla muuten on, kun saat muussattua kaiken aina niin sileän näköiseksi (vitamix)?

Kaisu kirjoitti...

Kiitos:) Näihin raakaherkkuihin on kyllä tullut himo ettei enää nuo uunin kautta leivotut herkutkaan maistu miltään.

Kyllä tuo massan tasaiseksi muussaaminen on ollut vähän työlästä, kun ei tunnu millään saavan tarpeeksi tasaista tulosta. Nyt olen kuitenkin hoksannut, että jauhotan pähkinät ensin magicbulletilla (joskus monessa erässäkin)ja sitten sekoitan tuollaisessa Braunin yleiskulhossa muiden aineiden kanssa sekaisin. Näin olen saanut jokseenkin itseäni tyydyttävän lopputuloksen. Vitamixiä kyllä jossakin vaiheessa harkitsin, mutta päädyin ostamaan Krupsin tehosekoittimen. En ehkä aivan tyytyväinen kuitenkaan siihen ole, luulin että olisi ollut vähän äkäisempi. Kyllä sillä ihan kivasti isommat satsit aamudrinksuja ja keittoja tulee sekä tattari-hirssipuurot.

sabrina kirjoitti...

Mulla on myös Krupsin blenderi, ja vähän minäkin petyin siihen kun odotin saavani tehokkaamman sekoittimen (vielä opiskelijana en ole raaskinut ostaa Vitamixia). Keitot ja siemen-/pähkinäpohjaiset jutut onnistuu kyllä, jos niistä tekee nesteisiä (esim. smoothiet/tuorepuurot) :) Paksummissa mössöissä ainekset jämähtää aina kannun seinille ja lopulta joudun muussaamaan ne sauvasekoittimella. Vähän työläämpää ja lopputulos ei kovin täydellinen... sitä päivää odotellessa, kun saan Vitamixin hankittua :P

Kiitos vielä hurjasti reseptien ja ideoiden jakamisesta! Tämä blogi inspiroi herkuttelemaan terveellisesti! :)

Kaisu kirjoitti...

Itsekin tosiaan teen noita isompia/nestepitoisia juttuja tuolla Krupsilla. Jostakin netistä bongasin vertailun (olin jo ostanut tuon Krupsin), jossa parhaimmaksi rankattiin Kenwood Kmix BLX51 sekoitin. Tehoja kyllä näytti olevan vähemmän kuin Krupsissa ja takuu oli lyhempi. Suurinpiirtein samanlaisia kokemuksia minullakin on Krupsista kuin sinulla.

Kiitos sinulle sabrina:) Kiva kuulla positiivista palautetta. Pyrin aina tekemään mahdollisimman nopeita ja simppeleitä ohjeita, kun tämä elämä kolmen pienen pojan kanssa on välillä aika hektistä:) Ohjeetkin ovat välillä vähän epämääräisesti kirjoitettu, mutta toivottavasti niistä aina jotain irti saa..