lauantai 6. maaliskuuta 2010

RistiäiskakkuRistiäisiin väänsin tällaisen suklaakakun. Jotenkin huvittavaa, että kaikki tuntu menevän päin peffaa mitä leivoin ristiäisiin. Tätäkin kakkua kokeilin ennen ristiäisiä ja oli taivaallista, mutta nyt jotain puuttui. Noh, ainakin vanilja unohtui koko kakusta..pohjataikinastakin tuli vähän mauttomampi kuin kokeiluversion. Oli se kuitenkin hyvää, mutta itse olen aika krittinen leipomusteni suhteen. Ylemmässä kakkukuvassa koristelussa mukana pienet päärynänpalat.

Kakkuohje on Viktoria Boutenkon. Voin laittaa ohjetta myöhemmin kun kerkiän. Eli kokeilin tällä ohjeella aikaisemmin ja oli mielettömän hyvää ja mieskin sanoi, että oli parasta kakkua tähän mennessä mitä olen tehnyt. Kakun pohjataikinan tein ristiäisiä edeltävänä päivänä ja kakun kokosin ristiäispäivän aamuna. Niin kuin sanoin, en ollut aivan tyytyväinen kakun makuun. Noh, tänään maistelin kakkua ja oli paljon parempaa. Eli olisi pitänyt koota kakku päivää ennen. Ajattelin vain, että jos kostuu liikaa tai jotain.. Nytpähän taas olen vähän viisampi.

Pohjaan tuli

2 kuppia pähkinöitä
2 kuppia rusinoita
2 rkl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
Jaoin massan kolmeen osaan. Yhdessä välissä oli banaania ja toisessa päärynöitä.

Kuorrutukseen tuli
1 sitruunan mehu
1 kuppi pekaanipähkinöitä
1/2 kuppia agavea
ripaus suolaa
4 rkl kaakaojauhetta
1 vaniljatanko

2 kommenttia:

Mia Lucia kirjoitti...

No höh, turhaa olet kriittinen! Upealta näyttää ja hyvääkin varmasti oli...ehkä se ei vain maistunut itsellesi ristiäisissä, koska hermoilit ;)? ja jos yhtään lohduttaa, niin mun tuliaisiksi tekemäni mokkapalojen maku oli jotenkin outo...sattuuhan näitä =)

Kaisu kirjoitti...

Seuraavana päivänä kaikki tosiaan maistui paljon paremmalta..jospa se oli vain sitä hermoilua..:)