maanantai 8. maaliskuuta 2010

Sairastelua/itsehoitoa
Meillä jylläs joku tauti viikko sitten. Mies oli ensin sairaana ja sitten lapset olivat kuumeessa ja sen jälkeen oli vielä yskää. Aivastelivat myös, mutta ei tullut kuitenkaan räkätauti päälle. Lasten sairastuttua laitan aina yöksi heidän tyynyihinsä valkosipulia ja sipulia. Lisäksi hieroin lohikäärmesalvaa rintakehään, selkään ja jalkapohjiin. Tein myös kuusenkerkkäjuomaa. Otin pakkasesta kuusenkerkkiä lasikulhoon ja kaadoin kiehuvan veden päälle. Jäähtyneenä lisäsin siihen hunajaa ja sitruunaa. Oli tosi hyvää ja laspetkin tykkäsivät.

Yllättävän nopeasti he taas selvisivät taudista. Yhtään lääkekuuria ei vielä tähän mennessä ole tarvinnut syöttää lapsille (koputtaa puuta). Aina ollaan selvitty näillä luonnonmukaisilla keinoilla.

Itsellä oli jonkin sortin rintatulehdus eli nousi kuume ja toinen rinta kipeytyi. Parin tunnin välein nuijin kaalta ja laitoin liiveihin. Kuume sitten laskikin yön aikana. Tein itsellekin tuollaista flunssanestolientä eli laitoin inkivääriä lasikannuun, johon lisäsin kuuman veden. Vähän jäähtyneenä lisäsin vielä sitruunamehua ja omenaviinietikkaa. Taisinpa vähän hunajaakin laittaa. Tämäkin oli kyllä hyvänmakuista. Jospa tässä kaikki oltais nyt selvitty tästä taudista. Itsellä saattoi tauti tulla rintatulehduksena...

Vauva on toki välttynyt vielä kaikelta. Pylly on hiukan punottanut, johon olen laittanut tuota yrttisalvaa.

3 kommenttia:

Pisarat kirjoitti...

Hyvä, jos taudit ovat paranemaan päin. Carmolis-munkkitipat ovat olleet meidän perheessä suosittuja. Niitä olen ihan vauvanakin lakanan reunaan uskaltanut tiputella.

Onnea pikkuiselle juhlien johdosta- häntä tuskin haittasi, jos kakku ei ollut ihan perfeckt ; )

Okriina kirjoitti...

Kuusenkerkkäjuomaa en olekaan päässyt kokeilemaan. Muuten kuulostavat tutuilta ja hyväksi koetuilta taudintorjuntakeinoilta!

Kaisu kirjoitti...

Meillä taitaa olla myös noita kyseisiä tippoja..Pitääpä itsekin tarvittaessa vielä tupsutella niitä lakanan reunaan:)
Kiitos onnitteluista, ristiäiset menivät hyvin. Vauva hymyili tyytyväisenä kastetilaisuuden ajan. Eikä tosiaan hieman epäonnistunut kakkukaan haitannut pikkumiestä;)

Meillä mies on tehnyt tuosta kuusenkerkästä siirappia, mutta siihen tulee kyllä hirmusti sokeria:( Mieluummin tein sitten tällaisen nopsan juoman niistä, joka auttaa yskään.