perjantai 12. maaliskuuta 2010

Tiramisu Ani Phyon ohjeellaOli yllättävän hyvää..Voin laittaa tarkemman ohjeen myöhemmin.

Meidän lempparikakku on tiramisu, joita olen nyt raakaversionakin tehnyt. Viimeksi tällä ohjeella, joka oli todella hyvää. Vähän askarrutti tämä Ani Phyon ohje, kun täytteessä oli banaania, että onkohan niin hyvää..Tykkäsin kuitenkin tästä ja lapset myös.

Pohjaan tuli
1/4 kuppia cachewpähkinöitä ja 3/4 kuppia pekaanipähkinöitä. Nämä hienonettiin murusiksi ja laitettiin pohjaksi.

Täytteeseen tuli 1 kuppi hienonnettuja cashewpähkinöitä, 6 kypsää banaania, 1/3 kuppia agavea, 1/3 kuppia sulatettua kookosöljyä, 1 rkl vaniljaa. Kaikki sekaisin tehosekoittimessa.

Täytteen päälle tuli muruseos cashewpähkinöistä (1rkl) ja kaakaonibseistä (3 rkl). Nämä siis sekoitin magicbulletilla jauhomaiseksi.

Aivan päällimmäiseksi tuli seos kanelista (2rkl) ja kaakaojauheesta (2rkl).

Laitoin pariksi tunniksi pakkaseen jähmettymään. En tiedä onnistuuko jähmettyminen sitten jääkaapissa pitemmän ajan päästä. Ainakin itse olen huomannut, että täytteet, joissa on marjoja tai hedelmiä eivät jähmety jääkaapissa vaan tarvivat siihen pakastimen.

2 kommenttia:

Aletheia kirjoitti...

Ohjetta odotellessa, näyttää mahtavalta! Huomenna onkin miehen synttärit, joten raakatiramisu voisi olla hyvä ajatus.

Muuten, kommentoit aiemmin blogissani puolukkabrownieseja. Minkä lehden toimittajasta oli kysymys, jos saan udella =)

Kaisu kirjoitti...

Kiitos..tämäkin oli vähän sellainen pikakakku, niin koristelu jää aina tipotiehen..

Kyseessä oli ihan paikallislehti, joka ilmestyy kerran viikossa. Heillä on lehdessä teemana joka viikko jokin eri aihe. Silloin oli teemana hyvinvointi ja terveys, niin liittivät jutun yhteyteen tämän ohjeen:) Olivat kyllä kiinnostuneita jossakin vaiheessa kirjoittamaan enemmän elävästä ravinnostakin..