maanantai 12. huhtikuuta 2010

Avokado-limemousse


Tässä oli yksinkertaisesti avokadoa, puristettua limen mehua ja agavea. Kyllä kelpas lapsille. Itse en niin hirveästi tykkää avokadon mausta, mutta tämä oli kyllä hyvää. Limen mehu peitti sopivasti avokadon makua.

9 kommenttia:

Niia kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta ja kovasti tekisi mieli kokeilla, oon vaan karsinut tuon agaven pois ruokavaliostani ja käytän aina makeutukseen taateleita... Agavessa vaan on se hyvä puoli, että sillä saa niin kivan koostumuksen leipomuksiin ja vaikka tällaisiin mousseihin. Onko mitään ideoita, millä sen saisi korvattua tässä reseptissä?

Okriina kirjoitti...

Monissa blogeissa, joissa on suhtauduttu kriittisesti agaveen käytetään tilalla esim. yacon-siirappia. Siinä kuitenkin on voimakkaampi, vähän karamellimainen maku, joten en tiedä sopisko tähän... Agave on siitä kiva, että se on niin neutraali.

Niia kirjoitti...

Yaconia oon joskus miettinytkin kokeilevani, mutta toisaalta olisi kiva selviytyä tällaisista tilanteista jollain "perus" jutulla, kuten vaikka niillä taateleilla. :) Toisaalta avokado on niin rasvainen, että moussen saisi varmaan aikaan ilman mitään siirappiakaan!

Kaisu kirjoitti...

Yritän suosia aina tällaisia helppoja juttuja, joita on nopea toteuttaa lapsiperheessä. Itsekin olen vähentänyt agaven käyttöä..luomuhunaja on meillä myös suosittu juttu. Kyllä kai tämä hunajan kanssakin hyvältä maistuisi, kun vain eka vähän pehmentäisi sitä. Kiitos Okriina jo vinkistä:)

Niia kirjoitti...

Meikätyttö vaan kun ei vegaanina sitä hunajaakaan käytä. :D Taidan kokeilla kyllä ihan pelkällä avokadolla ja limellä, katsotaan mitä tulee!

Kaisu kirjoitti...

Niia, niin tosiaan, sori:( Itselläni on myös kaapissa Steviajauhetta, jota silloin tällöin tulee laitettua johonkin. Itse olen tykästynyt esim. tillikurkkuihin sitä laittamaan:) Suklaakiisseleissäkin olen sitä käyttänyt.

Yaelian kirjoitti...

Olen käyttänyt tuota samaa kombinaatio raakatortussa aikoja sitten,ja lime ja agave tosiaankin peittivät hyvin sen avokaadon maun-

Inkku kirjoitti...

oi nam minkä näköistä. itsekin olen paljon ujostellut avokadon käyttöä, koska en mausta niin piittaa, mutta tätä voisikin kyllä kokeilla !

Kaisu kirjoitti...

Inkku, tämä on kyllä kokeilemisen arvoinen..on vain niin hyvää ja helppoa:)