maanantai 19. huhtikuuta 2010

Kesäkurpitsapastaa, pähkinäpyöryköitä ja tomaattikastiketta


 Alkuperäiset ohjeet ovat Jennifer Cornbleetin, joita sitten muokkailen oman makuuni sopivaksi.

Tomaattikastikkeeseen tuli:
1 tomatti
1/2 kuppia aurinkokuivattuja tomaatteja liotettuna
1/2 punainen paprika (eipäs ollut)
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
1 tl kuivaa oreganoa
1/2 tl puristettua valkosipulinkynttä (en laittanut)
vähän suolaa
mustapippuria
cayennepippuria

Pyöryköihin

1 kuppi liotettuja pähkinöitä (laitoin puolet kurpitsansiemeniä)
1 rkl sitruunamehua
1 tl oliiviöljyä
vähän valkosipulia, suolaa
tuoretta persiljaa
hienonnettua sipulia
currya

Näistä muotoilin palleroita. En kuivattanut laisinkaan. Kattilassa ihan miedolla lämmöllä lämmittelin kastiketta ja laitoin pyörykät sekaan. Lapset taas tykkäsivät.

2 kommenttia:

Mia Lucia kirjoitti...

Nam! tuo pyörykkä-ohje vakuttaa kivalta, kun ei tarvitse odotella uunissa kuivumista =).

Kaisu kirjoitti...

Itse yritän vähän välttää ohjeita, joissa pitäisi kuivattaa. Kyllä se tuolla saunassakin menettelee, mutta oishan se kuivurilla kätevämpää ja vähän joutuisampaakin. Onhan se uunikin olemassa, mutta yritän aina jossakin säästää vähän:)