tiistai 25. toukokuuta 2010

Aamupaloja


Ylhäällä kaurasuurimopuuro. Voin tarkempaa ohjetta laittaa myöhemmin..

Eli puuron perusohje 2:lle:

2 kuppia liotettuja kaurasuurimoita (liotin 8h, jonka jälkeen huuhtelin ja vaihdoin veden lasikippoon. Jatkoin liottamista vielä seuraavat 8h)
1/2 omenaa pilkottuna
2 rkl vaahterasiirappia
1/2 tl kanelia
1/2 tl vaniljaa
1/4 tl suolaa
1/2 kuppia mantelimaitoa
2 rkl rusinoita koristeeksi

Alhaalla perinteinen tattari-hirssipuuro, jossa yön yli liotettuja ja hyvin huuhdeltuja tattari- ja hirssisuurimoita. Makeutuksena yön yli liotettuja aprikooseja. Päällä vadelmakastike, jossa pari taatelia makeutuksena. Mustikkajauhetta taisi myös seassa olla.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heippa!

Jätin viestiä myös keittiökameleontin sivuille.

Olen seuraillut myös sinun blogiasi jo jonkin aikaa. Kuvat kauniita ja reseptit ehdottomasti herkullisia!

Olen vasta aloitteleva raakaruokailija ja vielä opetellaan versotuksien ja idätyksien salaisuuksia. Olisi mukava nähdä kuvaa teidänkin keittiöstä. Eli millainen on raakaruokaa paljon syövän keittiö? Onko tällaisestä tulossa postausta?

Sitten toiseen kysymykseen: Itse törmään usein mieheni ennakkoluuloihin - hän kaipaisi "normaalia" ruokaa. Tietenkin tottumiskysymys ja olen hänelle valmistanut lihaa raakaruokien lisukkeiksi. Mutta silti... Miten teidän perhe on mukautunut uudentyyppiseen ruokaan vai otitko pikkuhiljaa uusia ruokia mukaan?

Kiitos vastauksista!

Kaisu kirjoitti...

Hei vaan! Ja kiitos kommentistasi:)Keittiökameleontin sivut ovat kyllä vertaansa vailla. Itsekin käyn sieltä vinkkejä hakemassa tähän raakailuun, kun tuntuu, että Okriina tietää niin paljon kaikesta.

Keittiöni on yleensä kuin pommin jäljiltä, joten voi olla parempi ettei siitä postausta tule:))Tai ainakaan kuvia..Tai mistä sitä tietää, vaikka saisinkin aikaiseksi puunata kaikki kiiltäväksi ja ottaa sitten kuvia, kun kerran sellaista ehdotit:) Tehosekoitin postauksen olen aikaisemmin laittanutkin Sepustusta-kohtaan. Minulla ei mitään hienoja idätysastioita sun muita ole. Kuivurikin puuttuu:( Saunassa välillä kuivattelen sen mitä kuivattelen tai joskus uunissa.

Tällä hetkellä olen syönyt vähemmän raakaa ja enemmän keitettyä. Se aina välillä vaihtelee..tilanteen mukaan. On aina haastavampaa tehdä raakaruokaa koko perheelle, kuin vain itselle. Mies on kyllä siitä ihana, että syö mitä vain eteen laitan. Välillä kyllä kuulee, että tälläkö pitäis pärjätä...näin paljonko saa syödä..:) Siksi olenkin yleensä tehnyt jotain keitettyä mukaan tai esim lohta, kanaa joskus ym. Muuta lihaa ei meillä syödäkän. Tai mies kyllä saa syödä jos itse tekee sapuskansa.

Kesä oli ihana, kun ruoanlaittokin oli niin helppoa. Näin talven tullen ainakin itse kaipaan jotakin lämmintä.

Lapset tykkäävät paljon kaikista raakajuttuista ja varsinkin viherpirtelöistä:)