sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Kurpitsansiemenvoi



Olipas hyvää voita ja helppo tehdä. Kräkkereiden päällä maistui hyvälle ja ruisleivän myös.

Voin perusohje:
2 kuppia liotettuja kurpitsansiemeniä (liotin 6 h)
2 rkl avokadoöljyä (muukin öljy käy)
1 rkl hunajaa
1/2 tl suolaa
1rkl oluthiivahiutaleita (valinnainen)

Yleiskoneen kipossa jauhoin siemeniä tasaiseksi ja lisäsin vähitellen öljyä sekaan. Lopuksi sekaan vielä muut aineet.

6 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Hyvän näköistä! Olen tehnyt vähän samantapaista auringonkukansiemenistä,mutta kurpitsansiemenistä tulee kiva väri!

Okriina kirjoitti...

Mun reseptistä taas löytyy molempia :D Todella ihana peruslevite minkä-vaan-kanssa

Tanja kirjoitti...

Täytyypä kokeilla tätä :).
Muutenkin tänne on jälleen ilmestynyt mitä herkullisempia luomuksia. Oon aina vesikielellä kun käyn blogiasi lukaisemassa :P

Kaisu kirjoitti...

Yaelian, seuraavaksi taidankin tehdä sekoituksen auringonkukansiemenistä ja kurpitsansiemenistä:)

Okriina, sinulla olikin ihania tahnoja siellä tehtynä, varsinkin se appelsiinisysteemi!

Tanja, kokeilepas vain:) Lapsetkin meillä tätä siveli leivän päälle. Tykkäävät kuitenkin noista pateista vielä enenmmän. Okriinalla näkyi olevan mantelitahnaa tehtynä, josta varmaan lapsetkin tykkäis.

esaruoho kirjoitti...

Kuvat katosivat eivätkä näy enää..

Kaisu kirjoitti...

Hei Esa,

olen vahingossa poistanut kuvia Picasasta, joten osa kuvista hävisi myös blogistani. Alkuperäisetkään eivät välttämättä ole enää koneella tallessa.