lauantai 29. toukokuuta 2010

Sitruuna-mustaherukkakakku
Kakku on tehty mukaillen tätä ohjetta. Pohjaan laitoin makeutukseksi viikunoita, joihin olen tällä hetkellä niin ihastunut. Täytteessä en käyttänyt rusinoita vaan tein vedestä ja taateleista tahnan, jonka lisäsin muiden aineiden joukkoon. Sitruunatäytteessä on tuoretta sitruunamelissaa ja sitruuna-aromia mukana. Mustaherukkaäytteeseen lisäsin pikkasen agavea, kun tuntui, että tarvii vähän enemmän makeutusta. Lesitiiniä laitoin myös ruokalusikallisen mukaan. 

Laitoin kakun pariksi tunniksi pakkaseen. Oli todella ihanan makuista:)

5 kommenttia:

Chaos kirjoitti...

Kylläpäs näyttää herkulliselta! Saisipa itsekin joskus aikaiseksi tehdä oikein kunnon kakun.

Yaelian kirjoitti...

Ihanan näköinen kakku taas!

Kaisu kirjoitti...

Herkkua oli, kiitosta vain:) Koristelut ovat aina vähän samantyylisiä, mutta aina on enemmän tai vähemmän kiire...

Pisarat kirjoitti...

Käyn aina katsomassa sinun herkkuohjeesi ja haaveilen, että joskus minäkin....
Upea juttu, että niin moni on löytänyt sun blogisi, säännöllisiä lukijoita on lähes 50 Wow!

Kaisu kirjoitti...

Pisarat, muistan kyllä viime vuodelta kun ajattelin laittaa pillit pussiin.. kannustavilla sanoillasi sait minuun uutta puhtia. Kiitos siitä:) Näitä raakajuttuja on mielettömän kiva kokeilla, kun ovat niin helppoja tehdä verrattuna normiruokiin. Ainakin minulle on helpompaa.

Välillä tuntuu hupaiselta, että lukijoita on melkein 50...enhän koskaan ole ollut mikään mestari keittiössä, päinvastoin. Olen kyllä huomannut, kun selaan taakse päin tekeleitäni, että kyllä se tämäkin poropeukalo on kehittynyt sekä ruoanlaitossa että valokuvaamisessa. Hyvä minä:)

Minäkin käyn blogissasi piipahtamassa viikottain, vaikka en aina kommentoisikaan. Sinun pitää aloitta kokeilut jostain helposta ohjeesta. Tuo avokado-limemousse oli pojista mielettömän hvyää ja helppo tehdä:)