tiistai 18. toukokuuta 2010

Vadelma-chiahillo




Vadelmahillossa 200g rasia pakastettuja suomalaisia puutarhavadelmia, jotka sulatin ja poistin ylimääräisen nesteen. Lisäksi liotin 6-7 taatelia, jotka lisäsin sulatettujen vadelmien joukkoon. Magic Bulletilla sekaisin ja vähän liotusvettä sekaan sopivan koostumuksen saamiseksi. Sitten lisäsin noin ruokalusikallisen chiasiemeniä sekaan ja sekoittelin ensimmäisen kymmenen minuutin aikana muutamia kertoja tasaisen lopputuloksen saamiseksi. Hillon annoin tekeytyä neljä tuntia ja laitoin vadelmapalojen väliin. Kuva otettu heti palojen kokoamisen jälkeen, joten hillon koostumus on vielä löysemmän oloinen mitä se oli muutaman tunnin päästä.

Vadelmapalojen pohjan perusohje:

1 kuppi kookoshiutaleita
1 kuppi yön yli liotettuja ja kuorittuja manteleita
pikkasen suolaa
8-9 taatelia (tai makustelun mukaan)

Kookoshiutaleet, mantelit ja suola yleiskoneen kippoon ja hienonnetaan sopivasti. Lopuksi lisätään taatelit ja sekoitetaan niin kauan, että seos alkaa "liisteröityä".

Taikinasta otetaan erilleen 1/4, joka murustellaan päälle. Tämä oli oikein hyvää parin tunnin tekeytymisen jälkeen.

3 kommenttia:

Niia kirjoitti...

Noihin vadelmapaloihin olisi mahtavaa saada ohje, näyttävät ihan "entisen elämän" lempiherkultani, vadelmaiselta piimärahkapiirakalta!

Okriina kirjoitti...

Chiat ovat aivan mahtavia, olen niihin ihan koukussa. Vadelmapalojen ohjetta olisi myös kiva saada :)

Kaisu kirjoitti...

Tämä oli ihan hyvää, mutta jollain lailla ohjetta voisi vielä kehitellä, jotta siitä saisi todella herkullista...