tiistai 29. kesäkuuta 2010

Kylmä tomaattikeitto eli gazpacho


Keiton ohjeita on varmaan jo pilvin pimein täällä blogimaailmassa, mutta laitan omanikin tänne. Itse olen tällä ohjeella tehnyt jo useamman kerran. Mukavaa syötävää näin kesähelteillä.

3 kuppia tomaatteja kuutioituna
2 kuppia kurkkua kuorittuna ja kuutioituna
1 kuppi punaista paprikaa kuutioituna
1 rkl omenaviinietikkaa
1/4 kuppia sipulia kuutioituna
1 valkosipulinkynsi
2 rkl öljyä
2 rkl sitruunamehua
2 rkl tuoretta basilikaa silputtuna
2 rkl tuoretta persiljaa silputtuna

Yleiskoneessa surautin ainekset sekaisin. Osan tomaatti-, kurkku- ja paprikanpalasista lisäsin valmiiseen keittoon. Persiljaa koristeluun.

2 kommenttia:

Raisa kirjoitti...

Kiitos taas makoisasta reseptistä! Itseltäni ei paprikaa löytynyt kaapista, joten se jäi pois. Lisäsin lopuksi hieman laatusuolaa.
Tein tämän huomiseksi eväsruoaksi, mutta saa nähdä jääkö huomiselle mitään :)

Kaisu kirjoitti...

Olepas hyvä Raisa:) Kiva kun maistui!