lauantai 19. kesäkuuta 2010

Parin viikon aikana tekemiäni kakkuja....

Kaikista kakuista ei ole hyvää ohjetta, joten en niitä viitsi antaa. Voin tuosta suklaakakusta kuitenkin jossakin vaiheessa antaa, kun oli aivan taivaallista. Näin kesällä olen vähän postaustahtia löystänyt ja ottanut muutenkin löysin rantein...tai eikai sitä tässä tilanteessa oikein löysästi voi missään vaiheessa ottaa. Kyllä nuo pikkupeikot pitävät huolen, että äiti on valmiustilassa 24 h vuorokaudessa:)



 Tiramisua. Tällä ohjeella olen aikaisemminkin tehnyt.


 Raparperi-mansikkakakku (koristelu meni vähän mönkään..)





Suklaakakku 1....en aikonut ottaa kuvaa enkä koristella koko kakkua...Pikku peikkojen kanssa kerettiin jo porsastella vähän, kun sitten päätinkin laittaa jotain koristetta ja ottaa kuvan. Tässä kakussa on suurinpiirtrein sama ohje kuin alemmassa, mutta ylemmässä on isompi vuoka. Ohje on otettu Mea Salon kirjasta Hellaton Kokki. Aivan mielettömän hyvää!!!! Kakku on ollut vain noin tunnin jääkaapissa, joten täyte ei ollut vielä täysin jämäköitynyt. Kuka hullu nyt malttaa yön yli kakkua jääkaapissa jemmata;) Alhaalla oleva kakku on ollut pakkasessa parisen tuntia. Oli juuri sopivaa.

Pohja:

4 dl liotettua tattari/idätettyä (laitoin yön yli liotettua ja hyvin huuhdeltua tattaria/hirssiä)
1 dl yön yli liotettuaja ja kuorittuja manteleita
8 taatelia (laitoin osaksi/lisäksi rusinoita)
2 rkl carobjauhetta
1 1/2 tl kanelia
1/3 tl inkivääriä
ripaus suolaa

Ainekset sekoitetaan yleiskoneessa massaksi.

Täyte:

3 1/2 dl cashewpähkinöitä (alempaan kakkuun liotin muutaman tunnin, ylempään en)
12 taatelia muutaman tunnin liotettuna
3 rkl kookosöljyä sulatettuna (ylempään kakkuun laitoin lisäksi sulatettua kaakaomassaa ja -voita)
3 rkl kaakaojauhetta
2 rkl carobjauhetta
ripaus suolaa
1,75 dl vettä
Ylempään kakkuun laitoin lisäksi mesguitejauhetta ja alempaan lucumaa.

Alempaan kakkuun tein täytteen Magic Bulletilla. Puolitin ohjeen, joten kaikki täytteen ainekset sopi kippoon. Vettä lisäsin vähitellen sopivan lopputuloksen saamiseksi. 

En ole ennen käyttänyt tattaria/hirssiä pohjassa, mutta se sopi todella hyvin tähän. Kaiken lisäksi ei tarvinnut käyttää manteleita niin paljon.

Suklaakakku 2


 Suklaakakku 3

Tämän kakun pohjaan laitoin sopivassa suhteessa kaikenlaista, vähän mukaillen tätä kakkua.
Välissä vadelmia ja päällä suklaakuorrutusta (kookosöljyä, kaakaomassaa ja -voita, hunajaa). Helppoa ja yksinkertaista!


Mantelikakku


9 kommenttia:

Okriina kirjoitti...

No, aika lailla itsestään tuntuu sinulta synytvän näitä mielettömiä luomuksia, jos tämä on sitä "löysin rantein " -satoa. Kerrassaan upeaa taas =)

Kaisu kirjoitti...

Kiitos Okriina:) En oikein aina itsekään tiedä missä välissä noita kakkuja teen...niitä vain on niin mukava tehdä. Ovat kaiken lisäksi helpompia ja nopeampia tehdä kuin normi leivonnaiset.

Eámanë Ringëril kirjoitti...

Aivan ihanan näköisiä kakkuja, ja varmasti maistuukin hyviltä!!

Kaisu kirjoitti...

Kiitos Sinisiipi:) Ei normi kakut maistu enää miltään näitten raakakakkujen rinnalla!!

Eve kirjoitti...

Juuri mietin mitä kakkua tekisin (kaupunki)juhannuksen kunniaksi, kun maaseudun rauhaankaan en tänä vuonna pääse. Ja tässähän tuli vaikka kuinka monta ideaa - toteutuksen lopputulos saattaakin sitten olla aivan jotain muuta kuin näissä kuvissa :D

Yaelian kirjoitti...

Upeita ja herkullisen näköisiä luomuksia sulta on syntynyt,kyllä pikkupeikkojen kelpaa....

Kaisu kirjoitti...

Eve, pitääpä käydä kurkistamassa sitten sinun juhannuskakkua:)

Kiitos Yealian kehuista ja mukava kun käyt aina pyörähtämässä blogissani:)Välillä pikkupeikkojen kanssa syödään suklaakakkuakin aamupalalla....

Anonyymi kirjoitti...

hei!

missä muodossa on tuo tattari/hirssi tässä ohjeessa? suurimoita?

kiitos hyvistä ohjeista!

yun

Kaisu kirjoitti...

Hei vain:) Kyse on suurimoista, joita ihan kaupastakin saa. Itselläni on Makrobiokselta tilatut isommat säkit tattari-ja hirssisuurimoita.