sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Porkkanakeittoa ja -piirakkaa


Keiton alkuperäinen ohje oli Herkku ja Koukku-blogissa. Lisäsin keittoon lisäksi muutaman kuusenkerkän ja paprikanpalasia.


Porkkanakeitto

5 porkkanaa
1 avokado
tilkka sitruunamehua
pieni loraus soijakastiketta
kuivattua tai tuoretta minttua

Tee porkkanoista mehua mehulingolla. Sekoita mehuun osa ylijääneestä porkkanakuidusta. Sekoita ne avokadon ja mausteiden kanssa tekosekoittimessa keitoksi.


Keitosta jääneellä kuidulla tein sitten porkkanapiirakan ja oli sitten niin hyvää! Hieman erilaista porkkanapiirakkaa olen tehnyt aikaisemminkin, mutta tämä taisi olla vieläkin parempaa.

Pohja

1/2 kuppia pekaanipähkinöitä (liotin muutaman tunnin ja kuivasin hyvin)
1/4 kuppia taateleita
1 kuppi kookoshiutaleita
1 tl piparkakkumaustetta
1 tl appelsiinin kuorta
1/2 tl suolaa
4 rkl rusinoita

Yleiskoneen kipossa pekaanipähkinät murumaiseksi. Sekaan taatelit kunnes massa on tasaisen näköistä. Lisätään kaikki muut paitsi rusinat ja sekoitetaan. Lopuksi rusinat ripotellaan sekaan.



Kuorrutus

2 kuppia cashewpähkinöitä liotettuna (pari tuntia)
1/2 kuppia appelsiinimehua
1/4 kuppia hunajaa
2 tl vaniljaa
3 rkl kookosöljyä sulatettuna
1/2 tl suolaa

Magis Bulletilla sekoitin kaikki sekaisin.

8 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Tosi namin näköinen piirakka,mitä tuohon tuli?

Kafi kirjoitti...

mmmmm pakko saada raw porkkanapiirakkaa!

Okriina kirjoitti...

Teen itse usein myös kaksi kärpästä yhdellä iskulla eli keittoa ja jonkun herkun tai murekkeen mehulinkoon jääneestä raasteesta. Aika kätevä juttu. Kivoja herkkuja!

Kaisu kirjoitti...

Yaelian ja Kafi, amia kyllä oli, itse tieten väänsin melkein koko piirakan poskeen:)

Juu Okriina, raakaruokailussa on tieten se pointti, että mitään ei heitetä roskiin vaan kaikki käytetään hyväksi.

Mia Lucia kirjoitti...

Ihanan aurinkoisia kuvia! Raw porkkanakakut yms. on todella hyviä...maistamani tavisversiot sitävastoin eivät ole koskaan maistuneet.

Kaisu kirjoitti...

Mia Lucia, omasta mielestänikin kuvat ovat kerrankin onnistuneita:) Otin ilta-auringon aikaan terassilla kuvan, niin tuli ihanan lämmin hehku niihin.

Anonyymi kirjoitti...

minulla ei ole mehulinkoa eli miten tuon porkkanan kanssa, käykö reseptiin porkkanaraaste ja missä määrin?

Kaisu kirjoitti...

Anonyymi, porkkanaraaste käy hyvin. Itse olen tehnyt monesti ihan pienellä terällä raastetusta porkkanaraasteesta. Tähän ohjeeseen laittaisin porkkanaraastetta noin 1,5 dl - 2dl tai ihan mikä tuntuu sopivimmilta.