tiistai 1. kesäkuuta 2010

Punakaali-porkkanasalaatti Cashewmajoneesilla



Kuvat ovat vähän epämääräisiä, mutta alemmassa näkyy paremmin tuo "majoneesi". Oli aikas hyvää salaatti ja lapsetkin tykkäsivät.

Salaatin perusohje kahdelle:

1 1/2 punakaalta paloiteltuna (itse kylläkin hienonsin kaikki nopeasti yleiskoneen kipossa)
1 1/2 porkkanaa paloiteltuna ohuiksi suikaleiksi
3 rkl seesaminsiemeniä koristeeksi
Lisäksi lisäsin vielä keltaista paprikaa sekaan.
Salaattiin sekoitetaan 3/4 kuppia alla olevaa majoneesia.


Cashewmajoneesin ohje kahdelle:

1 kuppi cashewpähkinöitä liotetuna 3-6 tuntia
1 kuppi vettä
1/4 kuppia kookosöljyä
2 rkl oliiviöljyä (laitoin avokadoöljyä)
1/4 tl jauhettuja  sinapinsiemeniä
2 tl sitruunamehua
1/4 tl suolaa
1/4 tl hienonnettua valkosipulia (en laittanut)

2 kommenttia:

Okriina kirjoitti...

Olen huomannut, että lapset pitää erityisesti kaalipohjaisista salaateista. Ja "cashewneesi" on aina varma hitti. Voikohan casheweista tehdäkään mitään mikä ei olisi hyvää..

Kaisu kirjoitti...

Cashew on kyllä mainio raaka-aine ja tässä salaatissa toimi tosi hyvin. Lapset halusivat oikein lisääkin:)