sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Suklaa-hasselpähkinälevite




 Hyvää oli, kolmivuotiaankin mielestä. Levitteen perusohje:

2 kuppia hasselpähkinöitä
2 rkl sulatettua kookosöljyä
1/2 kuppia raakaa kaakaojauhetta
2 rkl agavea/hunajaa
1 tl vaniljaa
1/2 tl suolaa
Sopivasti vettä

Jauha ensin hasselpähkinät jauhoksi. Vähitellen lisää kookosöljy ja sekoita tasaiseksi. Lisää vettä tarvittaessa saadaksesi sopivan koostumuksen. Lisää loput aineet.

Kokeilin levitettä päärynöiden ja banaanien päällä. Seuraavana päivänä tein lopusta levitteestä kakun tätä ohjetta mukaillen. Eli kuorrutteen korvasin hasselpähkinälevitteellä . Oli tosi namia.

5 kommenttia:

Okriina kirjoitti...

Suklaa ja hasselpähkinä on kyllä taattu yhdistelmä. Olen tehnyt vähän samantapaisesta seoksesta nameja, joihin tuli kookoksen tilalla kaakakovoita. Levite voisikin olla monikäyttöisempi.

Kaisu kirjoitti...

En niin hirveästi oli pähkinöiden mausta pitänyt, mutta koko ajan tykkään enemmän:) Taisimme antaa yhtä aikaa kommentit toisillemme..kävin justiinsa blogissasi:)

Yaelian kirjoitti...

Ihana yhdistelmä,minäkin olen tehnyt suklaasta ja hasselpähkinästä tahnaa,jonkinlaista raw gianduja-tahnaa,nam! Herkullisen näköistä!

Tanja kirjoitti...

Oi, kun näyttää herkulliselta :P. Pitää kokeilla, kiitos reseptistä :)

Kaisu kirjoitti...

Olepas hyvä Tanja:)