torstai 29. heinäkuuta 2010

Luomumansikkaa mahan täydeltä...Heipparallaa vaan taas:) Olen tämän heinäkuun pitänyt lomaa bloggauksesta, mutta eiköhän tässä nyt ole lomat pidetty.

Tiistaina kävin siskoni kanssa poimimassa luomumansikoita, joista on sitten väännetty jos jonkinlaista piirakkaa ja drinksua. Alinna olevat mansikkarullat olivat mielettömän herkullisia. Rullissa on pelkästään kolmisen kuppia soseutettuja tuoreita mansikoita ja reipas lusikallinen mantelivoita. Kuivattelin pellin päällä saunassa (40-50 asteessa) niin kauan, että koostumus oli sopiva.  Välissä cashewkermaa eli sopivasti cashewpähkinöitä, vettä, vaniljaa ja hunajaa. Kyllä lapset tykkäsivät:)

Ylinnä olevan kakun tein tällä ohjeella. Oli tosi namia. Keskimmäinen kakku on suurin piirtein tehty tätä ohjetta mukaillen.


11 kommenttia:

Eámanë Ringëril kirjoitti...

Ihania mansikkaruokia:) rakastan mansikkaa!!

Eevi kirjoitti...

Mielettömiä herkkuja täällä vaan loihditaan :) nams!

Tanja kirjoitti...

oih voih, näyttää herkullisilta :P.

Täälläpäin oli luomumansikat varattu jo kun niistä soittelin tän kuun alussa, on ollut pakko tyytyä tavallisiin kun omasta maastakin tuli melko vähän mitään kun taimetkin vasta keväällä istutettiin :/. Tiedänpähän ensivuonna varata luomumansikkatilalta itsepoiminta-ajan jo toukokuussa niin ainakin sitten luulisi olevan vielä varauskirjassa tilaa ;).

Okriina kirjoitti...

Ihana mansikkarullaresepti! Nyt melkein voisi kuivatella aurinkoenergialla, mutta taidan jättää kokeilun kuitenkin loman jälkeen, asiallisempien kuivurien ääreen :)

Yaelian kirjoitti...

Ihanan näköinen mansikkakakku! Ja nuo rullat! Olen tehnyt kuivurilla samantapaisia,joissa mansikan maku oli upea,kun se tiivistyi:-)

Kaisu kirjoitti...

Kiitos Suklaarusina ja Eevi:) Hyvää oli!

Tanja, itsekin soittelin heinäkuun alussa luomumansikoista paikalliselle viljelijälle. Lupasi kuusi laatikkoa minulle, mutta se pieneni sitten pariin laatikkoon. Tämän lisäksi kävin siskoni kanssa poimimassa toiselta tilalta.

Okriina ja Yaelian, mansikkarullat olivat kyllä mielettömän hyviä. Muistankin sinun Yaelian tehneen näitä joskus.

P kirjoitti...

Siis todella, todella upeita olet tehnyt! Me käytiin muutama viikko sitten Mattilan luomu mansikkatilalla Nurmijärvellä, siellä riitti poimittavaa vaikka kuinka, ja valmiiksi poimittuakin saatiin vielä laatikollinen mukaan. Aivan ihania, makeita.

Halauspuu metroasemalla kirjoitti...

Siis todella, todella upeita olet tehnyt! Me käytiin muutama viikko sitten Mattilan luomu mansikkatilalla Nurmijärvellä, siellä riitti poimittavaa vaikka kuinka, ja valmiiksi poimittuakin saatiin vielä laatikollinen mukaan. Aivan ihania, makeita.

Kaisu kirjoitti...

Kiitos Halauspuu:) Luomumansikat ovat kyllä aivan erimakuisia kuin normit. Pari litraa olen ostanut normimansikoita kaupasta. Harmi vain, että luomumansikoita en taaskaan saanut niin paljoa kuin olisin halunnut.

Siskokullat kirjoitti...

Terve!

Olen monesti kokeillut ihania herkkujasi ja voi apua miten ihania ne onkaan!

Tänään kokeilin tuota mansikkakakkua, mutta kesken kakunteon huomasin "pienimuotoisen" mansikkapulan ja mansikat vaihtuivat lennossa mustikoiksi. Hyvää tuli kyllä niinkin, mutta aion kyllä kokeilla mansikoilla!

Kiitos ihanasta blogistasi!

-Pikkusisko-

Kaisu kirjoitti...

Moi vaan Siskokullat ja kiitos kommentistasi:)Kiva kun olet tykännyt ohjeista.

T. Toinen pikkusisko:)