lauantai 21. elokuuta 2010

Lakritsipallot


MMMmmmmmmmmmm........Nämä olivat niin kertakaikkisen hyviä, että meinas taju lähtä kun maistoin;)) Mieskin söi posket pullollaan tyytyväisenä. Lapset tykkäs myös.

Eli ohjeeseen... 

Idean lakritsipalloihin sain Erica Palmcrantzin ja Irmela Liljan kirjasta Raw Food. On muutes kivoja reseptejä kirjassa. Laitanpa pallojen ohjeen, miten se kirjassa on:

1 kuppi tahinia
4 rkl mustia seesaminsiemeniä jauhettuna
ripaus suolaa
4 tl carobjauhetta
2 1/2 tl anista
mustia seesaminsiemeniä pyöritystä varten

En tiedä onko ohjeessa virhe vai mitä, mutta makeutus puuttuu kokonaan. Ilman taateleita olis pallot ollut kyllä vähän liian tujuja. Ekan kerran tein tällä ohjeella ja lisäsin taateleita ja rusinoita sekaan. Ihan hyviä jees, mutta ei pyöryttänyt ei:)

Toisella kertaa (kuvassa olevat pallot) lähdin tekeen samaisella ohjeella, mutta laitoin yleiskoneen kippoon ensin pistaasio- ja cashewpähkinöitä (noin kourallisen kumpaakin). Jauhoin pienemmäksi ne ja lisäsin kippoon kourallisen taateleita ja rusinoita tieten saman verran. Sekaan rappasin vielä loput mantelivoit purkista about ruokalusikallinen ja loput kookoskermat purnukasta (reilu pari rkl). Lucumaa laitoin myös ruokalusikallisen kaksi. Anisöljyä ei itselläni valitettavasti ole, joten jauhoin magic bulletilla mahdollisimman pieneksi kokonaiset aniksen siemenet yhdessä mustien seesaminsiementen kanssa. Mukana palloissa oli siis kaikki alkuperäisessä ohjessa olevat ainesosat + nämä lisäämäni ainesosat.

Näin syntyivät tähän mennessä pyörryttävimmät pallot:)

Kolmannen kerran kokeilin samaisia palloja, mutta kookoskerman tilalla oli kookosöljyä. Aniksen kaverina oli vielä jauhettua lakritsinjuurta. Kaakaomassaa oli myös mukana. Mantelivoita ei ollut ollenkaan. Nämäkin oli todella hyviä ja oikein lakritsaisen makuisia, mutta ei pyörryttänyt eikä huimannut, joten eivät aivan vetäneet vertoja kuvan palloihin:)

7 kommenttia:

Chaos kirjoitti...

Ui kun näyttää hyvältä! Et haluais paljastaa ohjetta? :)

Nina kirjoitti...

Ole kiltti, kerro ohje, jookojookojooko??
:)

Kaisu kirjoitti...

Chaos ja Nina, iliman muuta voin jonkinlaisen reseptin vähän myöhemmin antaa:) Ei nämä meikäläisen keittiöpuuhat vielä niin salaista touhua ole;)

Anonyymi kirjoitti...

Täälläkin odotellaan palleroiden reseptiä...

-Kylie

Yaelian kirjoitti...

Ohjetta odottelen minäkin....

Anonyymi kirjoitti...

No niin ja ohjetta kehiin!!!:) Niin pääsee muutkin nautiskelemaan!

Kaisu kirjoitti...

Täällähän taidetaan pitää lakritsista:)