perjantai 12. marraskuuta 2010

Kaurahapatetta


Joskus ennenkin olen tätä tehnyt, mutta silloin oli vääränlaiset kaurat käytössä. Kaikkea on tullut kokeiltua tässä matkan varrella ja opittua kantapään kautta.

Ohje on otettu Ulla Lehtosen kirjasta "Onnellinen Kasvissyöjä".


Kaurahapate


5 dl kuorittuja kauranjyviä
1 dl idätettyjä vehnänjyviä (eli liota vehnänjyviä lasipurkissa yön yli tai vähän pitempääkin, kaada vesi pois ja laita purkki alassuin tiskikaappiin. Kostuta jyviä tarvittaessa kerran pari päivässä. Kun idut ovat 0,5–3 cm , ne ovat valmiita).
noin 1 l vettä

Pese kaura ja huuhdo vehnänidut. Laita kannelliseen astiaan ja kaada vesi päälle. Peitä astia kannella ja jätä happanemaan huoneenlämpöön 2-3 päiväksi, siirrä sen jälkeen kylmään. Säilyy jääkaapissa parisen viikkoa.

Kaurajogurtti

3 dl kaurahapatetta
1 banaani
marjoja maun mukaan
hapatteen lientä niin paljon, että tehosekoitin toimii
Itse olen nauttinut hapatetta aamusella jugurtin tavoin ja on ollut ihan hyvää.

2 kommenttia:

Okriina kirjoitti...

Kiinnostavaa. Miten käytit tätä? Olen hapattanut blendattua kauraa ja tattaria ja käyttänyt jogurtin tapaan.

Kaisu kirjoitti...

Okriina, ihan jugurttina minäkin olen tätä nauttinut..