perjantai 5. marraskuuta 2010

Lakritsaista kakkua


Tästäkin on jo aikaa, kun tämän kakun väänsin. Ohje mukailee näitä lakritsipalloja. Perusohjeen lisäksi laitoin mukaan hampunsiemeniä, manteleita, cashewpähkinöitä, taateleita/rusinoita ja kookoskermaa vähän.

4 kommenttia:

- Angel- kirjoitti...

Ihanan näköinen!! Ja varmasti makuinen, nam! :)

Kaisu kirjoitti...

Kiitti Angel:) Kyllä tämä maistui!! Mies ja lapsetkin tykkäävät yleensä aina näistä tekeleistäni. Lasten kohdalla pidän kuitenkin tiukempaa linjaa. enkä anna kovin suuria määriä maisteltavaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Moi!
Sinä kun olet tehnyt paljon näitä raakakakkuja niin haluaisitko auttaa vähän. Saatko kakuista yleensä sellaisia kiinteitä? Varsinkin pohjasta. Kun aina kun teen jotain raakakakkua, niin siitä tulee sellaista ihan löysää, jota ei saa leikattua. (vähän kun vanukasta) Että miten kakun pohjan saisi sellaiseksi kun "normaaleissa" kakuissa? Olen tehnyt pähkinöistä ja kuivamarjoista (molemmat liotettu) pohjan yleensä.
Erika

Kaisu kirjoitti...

Hei!

Kiitos kysymästä:) Suklaakakkuihin teen pohjan yleensä liotetuista manteleista, cashewpähkinöistä, taateleista, rusinoista ym. (kuivahedelmiä en aina liota) Koostumus on hyvä, kun menee tehosekoittimessa palloksi. Vielä jos lisää esim. kaakaovoita tai kookosöljyä sekaan, niin se jämäköittää pohjan melkolailla parin tunnin jääkaapissa olon jälkeen. Kakuissa, joissa täytteessä on ollut marjoja seassa, olen mieluummin laittanut vaikka pakkaseen yöksi ja ottanut sulaan vähän ennen h-hetkeä. Ovat pysyneet hyvin kuosissa. Oletko kokeillut Mea Salon suklaakakkua? Ohje on blogissanikin raw herkuissa. Koostumus on loistava ja jämäkkä, kun on yön yli saanut levätä jääkaapissa. Justiinsa kuin normi juustokakku.