torstai 13. tammikuuta 2011

Aprikoosikääretorttua päärynätäytteellä


Sain kuin sainkin kurkun selvitettyä Okriinan mielettömän kääretorttupostauksen jälkeen, joten päätin itsekin alkaa väntää jonkinlaista kääretorttua kasaan. Oma versioni Okriinan kastanjakääretortusta kuuluupi näin:

Aprikoosikääretorttu

Pohja:
2,5 dl kuivattuja aprikooseja muutaman tunnin liotettuna
2,5 dl pekaanipähkinöitä muutaman tunnin liotettuna
1 pieni banaani
1 rkl carobjauhetta
1/2 tl kanelia
pari tippaa appelsiiniaromia
2 rkl chiasiemeniä jauhettuna
ripaus suolaa


Täyte

1,5 dl cashewpähkinöitä jauhettuna
1 mehukas päärynä
3 rkl kooosöljyä sulatettuna ja saman verran kaakaovoita
1rkl hunajaa
vaniljaa
sitruunanmehua vähän


Kuvassa kääretorttu ei ole ollut kuin vajaan tunteroisen pakkasessa, joten rakenne on vielä pehmeää.  Yllättävän helppo oli rullata kääretortuksia. Normi kääretorttu ratkeilee ja tekkee ties mitä, mutta tämän rakenne oli loistava.

Pyöritelläänpä nyt joka puolelta tätä aikaansaannostani:)

7 kommenttia:

Okriina kirjoitti...

Upea torttu!

Tanja kirjoitti...

Ohoo :O, pitää kokeilla tuollaista itsekkin :). Hieno torttu :)

Yaelian kirjoitti...

Sunkin torttu näyttää mielettömän upealta!

Juille kirjoitti...

Kävin Okriinankin kääretorttua ihailemassa, ja tämä on myös upea! :)

Kaisu kirjoitti...

Kiitos tytöt, hyvääkin oli:)

ArualMaria kirjoitti...

Kylläpä vaikuttaa herkulliselta! Täytyy varmaan kokeilla, vaikka raakailu ei olekaan vielä oikein tuttua.

Kaisu kirjoitti...

ArualMaria, yllättävän helppo tämä oli tehdä. Täyte olisi voinut olla vielä voimaakkaamman makuinen, päärynä on kuitenkin melko mieto hedelmä.