tiistai 11. tammikuuta 2011

Pakuriteetä ja carob-tahinipiirakkaa


Paikallisesta luontaistuotekaupasta löysin vielä pussukan pakurijauhetta, joten päätinpä minäkin sitä kokeilla. Makuhan oli ihan jees. Taustalla näkyy carobpiirakkaa, jota nautiskelin teen kanssa. Ohjeen olen netistä ottanut ja käsittääkseni alkuperäinen ohje on Boutenkojen. Itse tein piirakan paljon pienemmässä mittakaavassa, mutta tässä alkuperäinen ohje.

5 C. ground walnuts
3 C. raisins
4 T. raw carob powder
1 tsp. vanilla
1 tsp. salt

Blend in processor well. Press into bottom of dish.

Frosting:

1 C. raw tahini
4 T. honey
3 T. raw carob powder
1 tsp. vanilla
Water to thin

Mix in processor and spread over cake. Refrigerate.
 

 

2 kommenttia:

Okriina kirjoitti...

En ole itse saanut mitään erityisiä kiksejä pakuriteestä, vaikka ei se mitään pahaa ole. Piirakkaan täytyy kokeilla, sisältää suosikkiaineksiani tahinia ja carobia. Mutta tosiaan ehkä vähän pienemmässä mittakaavassa... Aika hurjia määriä pähkinöitä ja muita tossa alkuperäisessä ohjeessa!

Kaisu kirjoitti...

Okriina, kyllähän tuota pakuria tosiaan juo paremman puutteessa...

Piirakka sai ainakin meillä tyytyväisiä myhäilyjä:)