keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Vaniljainen granaattiomena-valkosuklaakakku ja suklaasydän-jäädykkeet


Huomasin, että Okriina oli osallistunut Yosan reseptikilpailuun ihanalla kakulla. Kilpailuaika näytti olevan huomiseen asti. Ajattelin ensin, että en taida vaivautua....Olin kuitenkin jo pitempään ajatellut tekeväni kakun kuivatuista granaattiomenan siemenistä, joten päätin suhaista tiistaina fillarilla heti aamutuimaan kauppaan ostamaan Yosa-jugurttia. Tarjonta oli aika vaatimaton, joten otin Yosan vaniljajugurttia (400g). Osan käytin noihin sydämisiin suklaajäädykkeisiin. Kummatkin olivat todella onnistuneita. Ylemmässä kakussa vain nuo granaattiomenan siemenet jäivät liian isoiksi, että olisi pitänyt huhmaressa (en omista) ne pienentää oikein kunnolla. Magic bulletilla en aivan tarpeeksi niitä saanut pienennettyä tai sitten liian vähän aikaa niitä jauhoin. Ylemmästä kakusta 5-vuotias tokaisi: "Tää on karmean hyvää!"


 Vaniljainen granaattiomena-valkosuklaajuustokakku

Poihja:

1,5dl manteleita
1,5dl taateleita
0,5dl kookoshiutaleita

Mantelit jauhetaan ensin yleiskoneen kipossa murumaiseksi. Lisätään taatelit ja kookoshiutaleet. Sekoitetaan sen verran, että aineet muuttuvat taikinapalloksi. Painele massa irtopohjavuokaan. Itse käytin pientä vuokaa (16cm). Pohjataikinaa saattaa jäädä yli, joten sen voi käyttää muuhun tarkoitukseen. Itse tein vielä noita pieniä suklaasydämiä. 
Täyte:
2dl Yosa vaniljajugurttia
1 rkl hunajaa
1 tl luomusitruunan kuoriraastetta
3rkl kuivattuja granaattisiemeniä jauhettuna
0,5 dl pinjansiemeniä jauhettuna
30 g kaakaovoita 
3 rkl kookosöljyä
Sekoitin 5 ensimmäistä ainesosaa tehosekoittimessa sekaisin. Lisäsin kaakaovoin ja kookosöljyn sulatettuna(vesihauteessa lasikipossa sulatettuna) seokseen ja sekoitin tasaiseksi. Täyte kaadetaan pohjan päälle ja annetaan muutaman tunnin tekeytyä jääkaapissa.


Suklaasydänjäädykkeiden pohja on sama kuin ylinnä.Taikinan painelin pienten sydänpiparmuottien pohjalle.

Täyte:
1,5dl Yosa vaniljajugurttia
3 pientä taatelia
2 rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
ripaus kanelia
ripaus inkivääriä
0,5dl kookosöljyä
Isoimpaan sydämeen laitoin vielä tipan appelsiiniaromia.

Koristeeksi puolukoita

Täytteen ainekset kookosöljyä lukuunottamatta sekoitin tasaiseksi tehosekoittimessa. Lopuksi lisäsin sulatetun kookoöljyn ja osaan täytteestä appelsiiniaromia. Täyte kaadetaan pohjan päälle ja laitetaan pakkaseen muutamaksi tunniksi. Annetaan hetken sulaa ennen tarjoilua.




6 kommenttia:

-Angel- kirjoitti...

Onnea skabaan!! Kakku näyttää herkulliselta :)

Okriina kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Okriina kirjoitti...

Ihana yosa-resepti sinullakin! Onnea myös näin kilpasisaren puolesta ;)

Piia / Piian jutut kirjoitti...

Ihanan näköisiä! Tuo Yosa kyllä yllätti mut, oli niin hyvää. :) Tein kans kisaan reseptin.

ajatus83 kirjoitti...

Ihania herkkuja! :)
Sattuisitko tietämään mistä saa halvalla manteleita? Olisi kiva leipoa itsekin enemmän raaka leivoksia, mutta mantelit tahtovat olla hirmu kalliita kaupoissa, etenkin luomuna. :/

Kaisu kirjoitti...

Kiitos Angel! Ihan pirruuttani osallistuin;) En edelleenkään ole keittiössä haka, joten pitää vähän haastella itseä:)

Mitä Okriina edellä sitä Peikkojen Maailma perässä;) Toivottavasti et ihan nyppäänny minuun..:))Sivuillasi vaan on aina sellaista mikä iskee minuun...

Piia, kiitos. Herkulliselta myös sinun resepti vaikutti:)

Ajatus83, heh, sattuisinpas hyvinkin;) Kohta aukeaa nettikauppamme, jossa myyn kaikenlaisia pähkinöitä ja kuivahedelmiä. Mielestäni ihan kohtuu hintaan myös. Asutpas aika "lähelläkin". Oulussa asuu sukulaisia ja itse nyt Kalajoella.