perjantai 11. maaliskuuta 2011

Viikuna-seesaminamit

Kyllä taas kelpasi. Nämä raakajutut tuppaa kyllä olemaan liian herkullisia, kun ne ei yleensä yhteen palaan jää:) Insipiraation näihin hain Okriinan ihanista Raakatoffeista. Näihin olisi varmaan passannut mulberit, mutta niitä ei ole ollut kaapissa pitkään aikaan, joten viikunat toivat minusta ihan kivasti pehmeyttä ja toffeemaisuutta.


Viikunat ovat kyllä parasta mitä tiedän raakaherkuissa. Ne yhdistettynä seesaminsiemeniin, niin eihän tulos voi olla muuta kuin mahtava;)

Tässäpäs ohje:

2 dl seesaminsiemeniä jauhettuna( liotettuna ja kuivattuna)
2 dl cashewpähkinöitä
7 isoa viikunaa

Yllä olevat sekaisin yleiskoneen kipossa. Sitten lisätään:

1 tl viljakahvijauhetta (A. Vogel)
1 rkl vaahterasiirappia
2 rkl hunajaa (maun mukaan)
2 tl lucumaa

Ja lopuksi vielä alla olevat:

1 rkl kaakaovoita sulatettuna
1 rkl kookossosetta sulatettuna
3 tiramisuaromia muutama tippa




Hmmmmmmm....


taivaallista.....




4 kommenttia:

Okriina kirjoitti...

Juu, ei tyydytä yhteen palaan täälläkään! Mutta raakanameissa se ei pahemmin vaivaa omatuntoa :) Ohjetta odotellaan...

ansku kirjoitti...

Varmasti niin hyviä!Olen itsekkin tehnyt "toffee" nameja cashew pähkinöistä ja kuivatusta aprikoosista,niin nameja:)

Yaelian kirjoitti...

En tykkää kauheasti viikunoista,mutta noita voisin maistella kuitenkin...

Kaisu kirjoitti...

Okriina juu, ei soimaa omatunto ei;) Hyvällä mielellä popsin naamariin.

Ansku, hyviä olivat. Ei sitä paljoa raaka-aineita tarvita näihin raakaherkkuihin, kun ne jo vievät kielen mennessään:)

Yaelian, minäkään en paljaltaan paljo viihti viikunoita syödä, mutta kyllä ne raakakakuissa ovat vain niin IN:)