keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Kuusenkerkkäsimaa ja viikunadonitseja


Viime vuonnakin tein kuusenkerkkäsimaa ja raakadonitseja

Näihin donitseihin tuli:

2dl cashewpähkinöitä
4 iso pehmeää viikunaa
1 dl mulberinmarjoja
(1 rkl lucumaa)
2 rkl kaakaovoita tai  kookosöljyä sulatettuna
vaniljaa 
kaardemummaa
hunajaa vähän

Yleiskoneessa jauhoin ensin pähkinät ja sitten lisäsin kaikki muut paitsi sulatetun kaakaovoin. Surauttelin vähän ja sitten kaakaovoi sekaan. Massasta pyörittelin donitseja. Hyviä olivat peikkoraadin mielestä.

Esikoinen tykkäsi hirveästi kuusenkerkkä"simasta". Sanoi, että teethän äiti huomenna tätä lisää:) Pakkasessa on kuusenkerkkiä vielä, joten saatanpas tehdäkin.

Minun versio kuusenkerkkäsimasta:
2,5 dl pakkasesta otettuja kuusenkerkkiä
1 l kuumaa vettä
2rkl hunajaa
puoli sitruunaa puristettuna
(hiilihapollista vettä)

Lasikipon pohjalle laitoin jäiset kuusenkerkät ja kaadoin päälle kuuman veden. Annoin jäähtyä haaleaksi ja lisäsin hunajan ja sitruunan.
Mies on joskus huutonetistä ostanut härvelin, jolla saa hiilihapollista vettä. Itse lisäsin sitä myös omaan simaani, niin johan tuli kuplivaa:)


8 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Kuusenkerkkäsima kuulostaa kyllä jännältä! Mille se maistuu?

Kaisu kirjoitti...

Itse tykkään kovasti kuusenkerkän mausta. Miltäköhän se maistuu..ihanan raikkaalta ainakin:) Sitruunan ja hunajan kanssa tulee erinomainen juoma.

Okriina kirjoitti...

Kiitos Kaisu donitsiohjeesta. Ajattelin juuri tehdä vappubrunssillemme Ani Phyon raw donut holes, mutta tämä vaikuttaa paljon paremmalta! Viime vuonna tein kanssa tuoreista kuusenkerkistä juomaa ja tykkäsin kovasti! Olisikin hauska idea lisätä hiilihappoa. Tosin laite puuttuu. Niin, ja kiva uusi ulkoasu blogillasi!

Suvi kirjoitti...

Ihana uusi banneri sulla. Tuli heti hymy huulille kun sen näki =)!

Tosiaan, nyt olisi aika käyttää nuo viimevuotiset kuusenkerkät pois, niin mahtuu uusiakin tilalle. Kiitos vinkistä!

Maija kirjoitti...

Kuusenkerkkäjuoma on kyllä ihanaa! :) Viime keväänä sitä tulikin tehtyä litroittain. Vielä saa kerkkiä hetken odotella ainakin Porissa meren läheisyydessä :)

Kaisu kirjoitti...

Kiitti Suvi, itsekin tykkään bannerista:)Kohta saa tosiaan kerätä uutta kuusenkerkkäsatoa pakkaseen.

Okriina olepas hyvä! Tänään tehtiin lasten toivomuksesta kuusenkerkkäjuomaa lisää. Joskus tekee mieli jotain kuplivaa ja tuolla hiilihapolla se hyvin onnistuukin.

Maija, kuusenkerkkäjuoma rules:)
Täälläkin vielä vähän aikaa ootellaan, että päästään kerkkiä poimimaan.

Sannis kirjoitti...

Ihana ohje! Kiittää ja kumartelee. Kartan sokeria kuin ruttoa ja silti niin kutsuu mua kuusenkerkät. Linkkasin ohjeesi omaan blogiini, jospa tieto leviäisi eteenpäin kuten mummo lumessa. Kunhan saan muutaman putttuvan kerkän lähipuusta riivittyä niin laitan siman tulille!

Kaisu kirjoitti...

Sannis olepas hyvä:) Eilen piti pojille tehdä tätä uudestaan, kun niin tykkäävät juomasta. Meilläkin on edessä kohta kuusenkerkkien kerääminen.

Onnea uudelle blogillesi:)