sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Raakapasha



Täällä on ihan kiva raakaohje pashalle. Itse käytin cashew- ja macadamiapähkinöitä. Maitohappobakteereina toimi Biolaten kapselin sisältö.Sekaan laitoin muutaman tipan vaniljauutetta.

Tuoksu oli justiinsa kuin pashan ja koostumus oli myös loistava; kuohkea ja pehmeä. Jotakin kuitenkin puuttui. Luulen, että makeutta olisi itsellä saanut olla enemmän. Laitoin muistaakseni 2 rkl hunajaa.
Sekaan laitoin mantelinpalasia ja rusinoita.

Tässä vielä oma ohjeeni:

  1dl macadamiapähkinöitä (liotin yön yli)
2,5dl cashewpähkinöitä (liotin yön yli)
1 Biolatte maitohappobakteerikapseli

Kaikki sekaisin tehosekoittimsessa tasaiseksi seokseksi ja hapettumaan huoneenlämpöön muutamaksi tunniksi.Sitten jääkaappiin taas muutamaksi tunniksi. Seokseen lisätään

2rkl sitruunamehua
2rkl hunajaa
pari tippaa vaniljauutetta
3rkl mantelirouhetta
rusinoita

Seoksen laitoin kahvisiivilään suodatinpussin sisään ja annoin valua yön yli. Koostumus oli tosi hyvä.


4 kommenttia:

Okriina kirjoitti...

Just mietin tota samaa ohjetta ja ajattelin kokeilla tänä pääsiäisenä. Teen varmaan oman kokeiluni ja katsotaan miten onnistuu.

Kaisu kirjoitti...

Itsekin muistin Aletheian ohjeen, kun aloin miettiä pashan tekoa. Lopputulos oli kyllä ihan mainio.
Tuunpas sitten katsoon sinun luomustasi:)

Magnus Appelberg kirjoitti...

Samankaltaiseen päädyttiin. Näin se on, hyvät ideat ovat kollektiivisia.

Kaisu kirjoitti...

Magnus, juuri näin!