tiistai 10. toukokuuta 2011

Mokkapalat (maidoton, munaton ja gluteeniton)

Nämä ovat ihan uunissa tehtyjä. Voin laittaa ohjettakin myöhemmin.


Vähän "terveellisempi" versio normaaleista mokkapaloista. Ei sillä, munahan on terveellistä, mutta joskus tulee ihan allegioidenkin vuoksi testattua eri ohjeita, jotka eivät sisällä munaa, maitoa tai gluteenia. Terveellisyydellä tarkoitan lähinnä sitä, että valkoinen sokeri on korvattu palmusokerilla. Vehnäjauhojen sijaa on käytetty pähkinäjauhoa.

Alkuperäinen ohje kulkee suklaakakku BlackBomb -nimellä , jota sitten tilanteen mukaan aina muokkailen itselle sopivaksi. Laitan alas alkuperäisen ohjeen ja sulkuihin mitä itse käytin ja kuinka paljon. Itse tein piirakan vuokaan (puolet pellistä):


8 1/4 dl vehnäjauhoja (2,5dl tattari, 2,5dl quinoa, 2,5dl mantelijauhoa)
5 1/2 dl sokeria (3,5-4 dl palmusokeria)
1 tl suolaa (0,5tl merisuolaa)
2 tl soodaa(jotakuinkin)
6 rkl kaakaojauhetta (3 rkl carobjauhetta)
2 rkl etikkaa (1rkl omenasiiderietikkaa)
2 tl vaniljasokeria (aitoa tavaraa)
noin 1 1/4 dl öljyä (kookosöljyä sulatettuna)
noin 5 1/2 dl vettä

Lisäsin myös ohjeesta poiketen palsternakka raastetta reilun desin verran. Punajuuri toimii myös tai vaikka kesäkurpitsa..

Sekoita jauhot, sokeri, suola, sooda ja kaakaojauhe. Lisää sitten etikka, vaniljasokeri, öljy ja vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita leivinpaperi halkaisijaltaan noin 28 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Kuorrutus
50 g margariinia sulatettuna (kookosöljyä 3rkl)
1/2 dl kahvia (en tainnut laittaa)
noin 250 g tomusokeria (taateleita sopivasti 3-5kpl)
3 rkl kaakaojauhetta (carobia 1-2tl)
2 tl vaniljasokeria(laitoin appelsiiniaromia)
vettä tarvittaessa, että Magic Bullet pyörii

Sekoita ainekset yhteen ja levitä vielä hieman lämpimän kakun päälle.



Vieraillekin tätä tarjosin...eivät yökänneet tai sylkenee pois;)

4 kommenttia:

Puutarhuri kirjoitti...

Ihanan näköisiä! Mua ainaki ohje kiinnostais.. :)

Tanja kirjoitti...

Minäkin olisin ohjeesta kiinnostunut :).
Meillä on palmusokeri ollut käytössä yksistään nyt jonkin aikaa kypsennetyissä leivonnaisissa, mutta pähkinäjauhoja en ole kypsennettyihin vielä kokeillut :)

Anonyymi kirjoitti...

Jessus mikä hiilari mössö!
OMG En söis vaikka olis kuinka hyvännäköinen!

Kaisu kirjoitti...

Puutarhuri ja Tanja, näitä tulee silloin tällöin tehtyä, vaikka kyllähän ne raakajutut ovat kuitenkin parempia ehdottomasti!

Anonyymi, hiilari rules;)Ainakin silloin tällöin!