tiistai 31. toukokuuta 2011

Tarjoiluehdotuksia juhliin, synttäreille tai muille kekkereille (raakana)

Tämän postauksen bloggeri siis hukkasi enkä vielä ole saanut takaisin. Janna oli niin ihana ja lähetti minulle kadotetun postauksen takaisin, joten tässäpä tämä. Kiitos paljon Janna:)

Laura kysyi kommentissaan, että olisiko minulla jotain ehdotusta tarjottaviksi juhliin, joka olisi helppoa ja hyvää ja epäonnistumisen riski olisi pieni. Joten laitanpa tähän alkuun ohjeen, joka onnistuu varmasti ja josta saa tehtyä niin suklaapalloja, brownieta tai ihan kakun tai juustokakun pohjan. Kaiken lisäksi on vielä todella helppo ja mielettömän hyvää!




Eli perusohje:

1dl manteleita ja 1dl cashewpähkinöitä (itse liotan mantelit vedessä jääkaapissa yön yli ja kuorin)
2dl taateleita
2-3 rkl kaakaojauhetta(carob myös käy)
ripaus suolaa

Yleiskoneen kipossa ensin pähkinät tai mantelit rouhitaan. Lisätään taatelit, kaakao ja suola. Sekoitetaan niin kauan, että tulee taikinapallo.

SE OLI SIINÄ! Yllä olevalla ohjeella olen tehnyt kuvassa olevat browniet ja oli hyvää. Painelin taikinan ihan vain lautaselle ja annoin tekeytyä jääkaapissa pari tuntia. Sitten leikkasin sieviksi paloiksi.Täällä on myös helppo ohje brownielle


Samasta ohjeesta saa tehtyä kivoja suklaapalloja. Sekaan voi lisätä vaikka piparmintun tai appelsiinin aromia.Täällä myös pallojen ohjeita

Samalla ohjeella voi tehdä suklaakakun. Tekee isomman satsin ja laittaa pieneen irtopohjavuokaan ja koristelee. Niin kuin täällä tai täällä.
Kuorrutukseksi voi laittaa seoksen sulatetusta kookoöljystä, kaakaojauheesta ja hunajasta/siirapista.

Samaisesta ohjeesta voi myös tehdä pohjan juustokakulle niin kuin täällä.
Sitruunajuustokakku on myös lempparini ja sen pohjaksi ohje myös sopii. Juustokakuissa täytteeseen tulevat cashewpähkinät kannattaa liottaa ensin, että pehmenevät ja sitten surauttaa tasaiseksi seokseksi. Itse käytän Magic Bullettia. Juustokakut kannattaa tehdä aina edellisenä päivänä että kerkeävät kunnolla tekeytyä ja rakenne tulee kiinteämmäksi. Nämä juustokakut joita olen tehnyt eivät kyllä häpeä normi juustokakuille.

Ohjeissa saattaa olla kuppimittoja. 1 kuppi on 2,5dl. Juustokakuissa täyte jämäköityy kookosöljyn, kaakaovoin, kaakaomassa avulla. Käytän myös joskus jauhettua soijalesitiiniä imemään ylimääräistä nestettä pois.

Lasten synttäreille olen myös tehnyt seuraavanlaisia piirakkamaisia kakkuja. Hirmu hyvä pohjan ohje tässä:


Pohja

  • 1 dl manteleita liotettuna
  • 1,5 dl cashewpähkinöitä
  • 1,5 dl kookoshiutaleita
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 2 rkl kookosöljyä sulatettuna
  • hunajaa sopivasti (palmusokeria, jotain siirappia)
  • ripaus suolaa
Pohjan päälle olen laittanut sitten kerma/rahkaseoksen ja tuoreita mansikoita/hedelmiä. Lapset ovat tykänneet hirveästi. Täällä on kuva joitain vuosia sitten tekemäni tekele kyseisellä pohjalla. Päällehän voi myös laittaa cashewkerman eli sekoittaa pähkinät, veden, makeutuksen ja vaniljan tasaiseksi seokseksi. Päälle voi laittaa myös avokadokermaa eli

2 kypsää avokadoa
3rkl hunajaa, siirappia tai mitä käyttää
2 rkl limemehua
(vettä että mylly pyörii)

Sekoitetaan tasaiseksi ja kuohkeaksi.

Suklaaversion saa kun jättää limen pois ja laittaa vaikka sitruunamehua vähän, lisää vaniljaa, kaakaojauhetta (kanelia, taateleita..)

 Tässäpäs näitä makeita tarjottavia sitten oli.

4 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Ai että kun on herkullisia tarjottavia:)

Kaisu kirjoitti...

Yaelian, kyllä vain! Ei kyllä synttäreilläkään häpeä yhtään normileipomuksille.

Jutta kirjoitti...

Hei! Olen seurannut blogiasi jo pitkään ja hakenut kakkuinspiksiä täältä - mutta nyt vasta kommentoin. :) En olekaan koskaan vielä testannut näin simppeliä brownieta, kiitos ohjeesta! Yksinkertainen on monesti kaunista - näiden raakakakkujen parissa usein hurahtaa kaikenlaiseen piipertelyyn, ja herkuista tuppaa tulemaan kovin monimutkaisia. Välillä näinkin. :)

Kaisu kirjoitti...

Jutta, kiva kun kommentoit:)
Joskus tulee itsekin testattua monimutkaisempia ohjeita, mutta tykkään enemmän tehdä näitä simppeleitä tässä kiireen keskellä. Ei ole epäonnistumisen vaaraa:)