tiistai 7. kesäkuuta 2011

Kasvispastaa tänään, huomenna, ylihuomenna....


Kasvisten syöntikin muuttui kertaheitolla, kun sain hommattua kasvsileikkurin. On niin mukava pistellä poskeen ihan makaronin muotoisia kasviksia. Varsinkin näin kesällä, kun ei millään vihtis tehdä lämmintä ruokaa. Lapsetkin ovat tykänneet hirveästi ja verranneet kummalla on pitempiä makaroneja:) Kasvispastana olen itse käyttänyt ihan paikallista luomu kurkkua ja lähikunnan luomu porkkanoita. Kesäkurpitsasta tulis varmaan vielä paremman oloista pastaa, mutta kun on ulkomaista niin en ole ostanut.

Ylhäällä olevassa kuvassa kastikkeena on Avokado-tomaattikeitto (aikaisempi postaus).

Alemmassa on ihan hamppuöljyä, merisuolaa, omenasiiderietikkaa ja mustaa quinoa. Musta quinoassa on vähän jännä maku, mutta kyllä sitä lasten kanssa pisteltiin poskeen ihan hyvällä ruokahalulla. Kuvassa oleva musta quinoa on keitettyä.8 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Tuollainen kasvisleikkuri on ihana;mulla ollut samantapainen nyt parisen vuotta ja paljon kasvispastaa sillä onkin tullut tehtyä,viimeksi viikonloppuna jolloin viikonloppuvieraani ihmettelivät miten pitkää kyssäkaalipasta onkaan;D

Kaisu kirjoitti...

Yaelian, sinulta minä aikanaan kimmokkeen sainkin kasvisleikkuriin. Mikä parasta, on niin helppo ja nopea käyttää ja tiskattavaa ei tule nimeksikään. Kyssäkaalipasta kuulostaa mielenkiintoiselta:)

Anonyymi kirjoitti...

Tuo on kyllä huippu leikkuri. Meillä ihan sama juttu, lapset ovatniin innoissaan nyt kasvisspagetista, että melkein joka päivä pyytävät... Avokadokastike on meillä suosituin, ja olen täältä löytänyt jo kotimaista luomukesäkurpitsaa torilta (kasvihuoneessa tosin kasvatettua). Kyssäkaali on myös ihanaa, sesonkia odotellessa...

Tiina T

Kaisu kirjoitti...

Tiina, täällä en ole luomuna törmännyt kesäkurpitsaan. Kohta varmaan kotimaisena kuitenkin saa.
Pitääpä vielä katsoa tuota kyssäkaalta, että onko sitä myytävänä täällä.
Lapset ovat kyllä niin innoissaan ja kone on sauhunnut sekä lounaalla että päivällisellä:)

Okriina kirjoitti...

Spiraalileikkuri pyörii täälläkin ahkeraan. Näin lämpimällä kelillä ei kyllä tee mitään mieli keitelläkään. Tosin itsekin kypsensi quinoaa tänään raakasalaatin lisukkeeksi. Se ei oikein idätettynä maistu..

Kaisu kirjoitti...

Okriina, eipä ole täälläkään tullut tehtyä lämmintä ruokaa moneen päivään. Lasten kanssa ollaan syöty kasvispastaa ja jotain muita lisukkeita. Lasten lempparia tällä hetkellä.

Suvi kirjoitti...

Olisiko jollain antaa vinkkejä miten tuota spiraalileikkuria saa parhaiten käytetyksi? Mulla ei jostain syystä oikein meinaa nuo kasvikset pysyä siinä aloillaan.

Kaisu kirjoitti...

Suvi, itsellä ei ainakaan ole ollut samanlaista ongelmaa. Olen tehnyt pastaa kurkusta, porkkanasta ja kyssäkaalista. Olen kyllä huomannut ettei liian ohuita esim porkkanoita kannata panna, että silloin sylttää. Toisella kädellä kevyesti kahvasta painan eteenpäin samalla kun pyörittelen toisella. Olen kyllä ollut tyytyväinen tähän masiinaan:)