maanantai 6. kesäkuuta 2011

Tomaatti-avokadokeitto


Tämän tyylisiä keittoja tulee tehtyä sekä kylmänä että lämpinä. Kuvassa oleva keitto on ihan lämmin keitto. Olen myös käyttänyt sitä pastan kastikkeena. Alkuperäisen idean keittoon sain muutama vuosi sitten Maijan kasviskeittokirjasta. Itse teen aina omia variaatioita, mutta voin laittaa tähän alkuperäisen ohjeen. Tämähän ohje ei ainakaan meillä riitä kuin kahdelle  ja tippa ehkä kolmannelle. Sen vuoksi olenkin sitten hätäpäissään tehnyt vielä pastan lisäksi.

5-6 tomaattia pilkottuna
1 paprika (yleensä puuttuu itseltä, kun en vihti ulkomaista ostaa)
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulia (en yleensä laita...mitenköhän sitä oppis tykkään valkosipulista..?)
merisuolaa
1 rkl hunajaa
1l vettä (olen laittanut kyllä vähempi)
2 kypsää avokadoa
3 rkl sitruunamehua
1 ruukku basilikaa (monesti käytän kuivattua jos ei tuoretta ole)

Kuullota öljyssä kasvikset ja sipulit. Mausta suolalla. Lisää vesi.
Hauduta miedolla lämmöllä 20 min. Lisää loput jutskat ja surauta tasaiseksi. 




2 kommenttia:

pippuriina kirjoitti...

Vaikuttaa tosi hyvältä, mutta veden määrä jäi hieman arvailujen varaan. :) 1 dl?

Kaisu kirjoitti...

Ups, kiitos pippuriina! Korjasin ohjeen:)