keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Kikkare kokkareita

Näistä ei välttämättä tullut aivan sellaisia kuin oli tarkoitus, mutta pirskatin hyviä nämä oli. Ohjeen otin Raw Magic kirjasta ja pienensin summamutikassa ohjetta ja voi olla että meni vähän metsään. Siitepölyrakeet toimii aivan huippu hyvin tässä ohjeessa. Pitää vielä mainita, että veljeni on päässyt kaikista siitepölylääkkeistä eroon siitepölyrakeen voimalla. Alkuun kun alkoi käyttää rakeita joutui vähän laittaan silmätippoja, mutta nyt on jo vuosia ollut kuivilla.

Laitan tähän ohjeen mikä kirjassa on (itse siis pienensin rutkasti):

2,5 dl kookosöljyä
2,5 dl kaakaovoita
reilu 2,5 dl raakakaakaojauhetta
2,5 dl lucumaa
2,5 dl mesquite (olin panemassa tätä myyntiin nettikauppaamme, kun huomasin, että sehän on uuselintarvike ettei sitä näemmä voikaan....käytetään sitten itse..)
2,5 dl mulbereita
2,5 dl siitepölyrakeita

Sulata kookosöljy ja kaakaovoi yhdessä miedolla lämmöllä. Toiseen kulhoon laita kaakaojauhe, lucuma ja mesquite ja sekoita. Lisää sulatetut jutut ja sekoita keskenään. Lisää mulberit ja siitepöly ja sekoitappa taas. Laita seos parhaaksi katsomaasi astiaan ja anna olla jääkaapissa pari tuntia. Leikkaa paloiksi.Leikkaaminen ei oikein onnistunut, joten tuli tuollaisia kikkare kokkareita:)

2 kommenttia:

Okriina kirjoitti...

Oi vitsit, mikä ohje. Ole sekä siitepölyrakeiden että mesquiten suuri ystävä ja voin vain kuvitella, miltä nämä maistuvat! No, kunhan kotiudun lomalta, pääsen kokeilemaan :) Olen kyllä muuten ostanut mesquite-jauheeni aina Suomesta, joten ihmettelen
miksei sitä voi myydä teidän nettikaupassa?

Kaisu kirjoitti...

Okriina, nämä oli kyllä mahtavan makuisia, siitepölyrakeet raksuivat kivasti.

Olin laittamassa sitä myyntiin nettisivuilleni, kun huomasin tämän jutun http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/2878/?bid=2323 ???

Yacon hiutaleitakin on varastossa, mutta nekin ovat uuselintarvikkeita, joten olen käsittänyt ettei niitäkään saa myydä....