torstai 7. heinäkuuta 2011

Vaniljakiisseli ruusunlehtikastikkeella

Okriina jossakin vaiheessa postasi ihania reseptejä, joihin tuli ruusunlehtiä. Itsekin poikien kuullen sitten aprikoin, että mitäköhän se äiskä tekisi noista pihalla olevista ruusunlehdistä. Illalla pojat kiikuttavat sitten kaksin käsin äidille ruusunlehtiä;) Eihän siinä auttanut sitten kun jotain kehitellä. Tein sitten ihan vaniljakiisselin kauramaitoon ja kookosmaitoon kattilassa, jonka maustoin aidolla vaniljajauheella ja makeutin vähän Sötinillä . Joskus olen ihan hunajallakin makeuttanut. Ruusunlehtikastikkeeseen tuli ruusunlehtiä, mustaherukoita ja mansikoita.

Pojat aivan onnessaan söivät, kun oli niin hyvää ja vielä itsepoimitut ruusunlehdet mukana:) Olisi kyllä meidänkin suuhun erinomaisen herkullista!


4 kommenttia:

Mustikkatyttö kirjoitti...

Herkullisen kuuloinen resepti ja ihana kuva! Kiva, kun lapsoset auttavat noin auliisti! Mekin ollaan käytetty välillä ruusujemme lehtiä esim raakajätskeihin.

Uusi kiintoisa tuttavuus minulle tuo makeuttaja. Tekee mieli perehtyä tarkemminkin moiseen, vieläpä luonnollisen oloiseen erikoisuuteen.:)

Yaelian kirjoitti...

Ihanan nätti kiisseli! Tuo Sötin on minulle täysin ennestään tuntematon makeuttaja,mielenkiintoista!

Sannis kirjoitti...

Harmittelen kun lähimmät ruusut sijaitsevat paikassa, johon autoilla ajavat lähes joka päivä aivan viereen. Jos kohtaan autottoman alueen, jossa ruusun lehtiä kasvaa niin korjaan heti talteen ja laitan hihat heilumaan tämän ohjeesi tahtiin!

Kaisu kirjoitti...

Mustikkatyttö, kookosmaito tekee kiisseleistä niin ihania. Toinen lempparimme on carobkiisseli.

Piti jo poikia toppuuttaa, että ruusunlehdet taitavat jo riittää...kohta ei ruusupuskassa ole enää yhtään lehteä;)

Yaelian, kiitos. Yritin etsiä netistä jotain negatiivista sokerista, mutta en ainakaan silloin vielä löytänyt...

Sannis, toivottavasti löydät puhtaita. Tuntui mukavalta syödä ruusunlehdillä terästettyä kiisseliä:)