torstai 4. elokuuta 2011

Amarantti on POP

Amarantti popparit ovat kyllä mainioita. Lapset tykkäävät syödä muroina ja niitä on ihana käyttää raakaleivonnaisten lisänä. 

Alla olevat keksit eivät häävin näköisiä ole, mutta sitäkin maukkaampia olivat. Aikaa on jo vierähtänyt näidenkin tekemisestä, mutta mukailin vähän Mea Salon raaka namikirjasta ottamaani keksi ohjetta. Voin rustailla ohjetta myöhemmin.

Amaranttipikkuleivät
2dl amaranttipoppareita
2dl yön yli liotettuja ja kuorittuja manteleita
2dl rusinoita
2 rkl carobjauhetta
1 tl aitoa kanelia
ripaus suolaa

Yleiskoneessa mantelit murustetaan.  Sekaan muut ja popparit ihan viimeisenä.
Suklaalevite
1/2 dl carobjauhetta
1/2 dl sulatettua kookosöljyä
1 rkl taatelisiirappia
Kaikki sekaisin.






 Ja ah, riisisuklaataa nam:) Tämä kyllä mielestäni oli riisisuklaaseen verrattavissa, vaikka amarantista oli tehtykin.
Tähän sulatin kookosöljyä ja kaakaovoita pienessä kipossa vesihauteessa. Lisäsin makeutukseksi hunajaa ja carobjauhetta (kaakaojauhetta jos haluaa) ja aitoa vaniljaa. Kaikki sekaisin kulhossa amarantti poppareiden kanssa. Taputtelin "taikinan" pieneen irtopohjavuokaan ja jääkaappiin tekeytyyn vähäksi aikaan.


5 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Tästä muistuikin,että on amaranttia kaapissa,vaikka ei tuossa muodossa.Ihania herkkuja!

-Angel- kirjoitti...

Kiva nähdä mitä amarantista voikin tehdä. Hyvältä näyttää!

Kaisu kirjoitti...

Kiitos Yaelian! Itse olen niin tykästynyt tähän popparimuotoon, siemeniäkin on pussissa, mutta niistäkin lienee saa poppareita paahtamalla pannulla...

Angel, amarantinsiemenissä on tujumpi maku, mutta sitäkin keittelen quinoan seassa. Näissä poppareissa maku on paljon herkullisempi!

Marissa kirjoitti...

Hei, kiitos ohjeista amarantin valmistukseen! Ihan uusi juttu ja enpä olisi keksinyt niitä käyttää makeaan. :)

Kaisu kirjoitti...

Marissa, ollapas hyvä:)